NvK

Emelie Hjelte #6 Libro

Kategori:

Namn: Emelie Carolina Hjelte

Ålder: 18år den 7 november!! :D

Längd:179,5

Position: Den högljudda säkerheten i baklinjen, Libro

Om mig: Två identiskt lika syskon (känner mig som en utbyting), en mamma och en pappa är min familj. En typisk a-person med höga krav på sig själv och ständigt något på gång. Pluggar sista året på gymnasiet, barn och Fritid i Skellefteå.

Visdomständer: 2 fullvuxna och 2 är på god väg

Operationer: Två stycken(höger och vänster knän) men desto fler sjukhusbesök.
Läkarna funderar extra länge om de ska ge röntgen eller inte eftersom jag är uppe i så många att de kan vara skadligt för min kropp och läser min journal med kommentaren:
-"Oj... Du har aldrig funderat på att börja spela schack eller liknande?"

Idol: Den svåraste av alla, skulle säga mina föräldrar men det går nog mer under förebilder

Största adrenalinkicken i volleyboll: komma in i hallen på hemmamatcherna när hela hallen kokar

Dolda talang: jag kan vicka på öronen

övriga intressen: umgås med människor och sport i allmänhet

Herrlagets seriepremiär

Kategori: Herrlaget

Nu var det äntligen dags för herrlaget att starta serien. Storuman var för värd för första sammandraget och det var fyra lag som var anmälda. Slussfors (storuman), Norsjö, Luleå och Östersund.

Vi visste att det skulle bli en tuff start på säsongen när vi skulle möta både Östersund och Luleå som blev etta och tvåa under serien förra året.

Kl 11.30 var det matchstart mot Östersund. Vi kämpade på bra, men nervositet och osäkerhet gjorde att Östersund kunde ha kontroll över matchen. Även om vi sakta men säkert bättrade vårat spel ju längre matchen gick så kunde vi inte stoppa Östersund. Men med premiärmatchen bortgjord så la vi den bakom oss och laddade för att möta Luleå.  

Där märktes det direkt att vi kände oss tryggare och hade bättre koll på vårt eget spel och första set var väldigt jämnt. Men Luleå tog tyvärr hem dom sista viktiga bollarna och vann första set.

Andra set började vi starkt och tog en ledning. Vi kunde sätta bra press på dem hela vägen och vann andra set. 

Tredje set började lite sämre från oss och vi hamnade i ett underläge som Luleå kunde hålla fast vid. Men vid ställningen 11-24 till Luleå kom vi igång med spelet igen och kunde komma ikapp till 18-24 innan de fick sin sista poäng och vann matchen.

Stort plus i matchen mot Luleå går till planens gigant (fysiskt och spelmässigt) Jesper, som under stora delar av matchen visade vem som bestämde framme vid nät. Tunga anfall och stora block var en bidragande faktor till setvinsten i andra set.  Även Farhad och Ali jobbade på riktigt bra i försvaret.

Nu laddar vi vidare för nästa sammandrag som är i Skellefteå om 2 veckor där vi ska plocka hem första segern för säsongen! 

När Aron började serva var det mest fokus på att Storuman inte hade ställt om klockan än. 
 
Mange och Tesfa synkade blocken på rutin från förra säsongen. 
 
Farhad väntade på att Jesper skulle bli trött och hamna i baklinjen så han fick gå in och försvara. 
 
 Wille visar högersläggan direkt efter serv för att störa motståndarna. 
 
 Även Jesper och Ali synkade blocket.
 
Alis anfall gjorde så Östersunds block blev osynkat. 
 
 
Arons servar hamnade aldrig i fokus under matchen.  
 
Däremot Jonas kunde ha full fokus i serven. 
 
 
Och även Mange lyckades hålla fokus under serv.  
 
 
 och Jonn..
 
 
 
 Jesper fixade anfall i mitten.
 
Jonn servade igen 
 
Aron trampar ifrån med högerbenet och gör någon form av halv-pet..  
 
Ali servade väldigt säkert hela tiden 
 
 
 Mange och Tesfa fortsatte blocka..
 
 Aron är nöjd efter en nätrullare..
 
 
Block igen..
 
Backspike från framlinjespelare.. 
 
Aron funderar vart han ska lägga serven.. 
 
Jesper och Mange psykar motståndet genom att visa magen vid block.. (nått måste vara fel med tröjorna..) 
 
Jesper och Jonn gör vår variant "dubbelspike" och lurar blocket helt..  
 
Anfall.. 
 
 Block..
 
Glada spelare efter en setvinst!  
 
 
Block 
 
 
 Aron avslutar bildspelet med en dunderspike! 
 
 
 

/Coachen

 

Wille på picknick

Kategori: Herrlaget

Wille är på picknick med laget i Storuman.

Paulina Forsberg #5

Kategori:

Ebba PAULINA Felicia FORSBERG men även kallad "Pallan".

Ålder: 17år

Längd: 177,5

Position: Center

"kort" om: Är en hypergrym brud i sina bästa år som är blond och blåögd, vilket som säger mkt men men...
Bor i Norsjö med mamma, pappa och bror har även en pojkvän som jag tillbringar fritid och nöjen med.
Går även på industriprogrammet i Norsjö. Gillar att idrotta och hitta på saker och har mkt svårt att sitta still. Är alltid glad! Elr förutom då ja ä sur , är även lite borta men lika bra må ja för de och även andra ibland.
Jag är även en hejare på att ställa frågor, som antingen är mkt logiska elr helt och hållet ologiska :) och när ja väl kommit igång med att prata ä de kört, för då slutar jag aldrig så good luck om du möter mig! Och du kommer veta vem ja ä när du ser mig! Går inte ta fel:)

Synliga visdomständer: Har jag ännu inte fått, men de kommer väll med tiden som alla andra saker gör!

Operationer: Nog är jag en som är förföljd av skador,otur och liknande men har faktiskt aldrig opererat mig! Tro de eller ej!
Men har brutit ett och annat..
Höger arm, vänster arm, haft en spricka i foten, brutit vänster lillfinger, och näsan och stukat ett och annat!;)

Idol: Tror nog att jag inte har någon idol men när ja va liten (3-5) va de väl v.ä.n.n.e.r elr nå sånt typ. Annars så kan ja säga ja ser upp till en och annan men någon "fast" person är de inte, elr pappa lite extra.. Å mamma.... Å brorsan:)

Adrenalin kick (volleyboll): Varje gång man slår in någon boll så får man en extra kick och extra energi men som mest var elr har varit på sm när de är någon spännande match elr vinst typ, men i år hoppas jag på någon riktigt stor!! Har även fått ett hetare temperament bara så att alla vet! Kan komma något skrik då och då så bli inte förvånad!:)

Dold talang: Kan ja tro ä att jag säger saker innan ja tänker, och funderar på saker som ingen annan tidigare tänkt på å kan komma med en fundering ungefär när som helst. Aja någon annorlunda bland oss alla på jorden skadar inte, och jag råkar vara en av dom såååå.. Lev me he!;)

Sånt som ja älskar utöver volleybollen är att köra skoter, mixtra och skruva me farsegubben i garaget! Ja gillar även att umgås me Robin (min pojkvän) och vänner och hitta på nå riktigt kul, som att köra skoter någerst å grilla. Sen så gillar ja jakt och fiske, även jäklas me brorsan å va me familjen.

Julia Larsson #11

Kategori:

Ålder: 17 år 7 mån
Längd: 179 cm
Position: passare
Kort om: skulle mer än gärna gå skola hela mitt liv, dansar gärna bugg och foxtrot och undviker att röra handtaget då jag går ut från en toalett, även om jag egentligen inte är så pryd eller bakterierädd..
Synliga visdomständer: 4
Operationer: operation tvbänk och klockvägg avklarad
Idol: Lasse kronér, björn rosenström, barack obama och grynet
Största adrenalinkicken (volleyboll):monsterblock
Dolda talanger: kan sjunga bäbä vita lamm på isländska, kan alldeles för många repliker ur Harry potter och kan säga "får ej övertäckas" på 7 olika språk.
Övriga intressen: musik, film, åka snowboard, läsa och självklart umgås med nära och kära.

Justja!

Kategori:

Kom förresten på att jag tog ju bild på när Johanna blev stoppad av kontroll(t)anten när vi skulle gå genom den där maskinen vi alla fruktar lika mycket varje gång vi går genom. Helt ärligt, får en stor klump i magen varenda gång ja ska gå genom den där tunnelgrejen. Självklart vet ja ju att ja int ha nått att va orolig över men ändå, he bli som nervöst ändå. Iallafall så var de här första gången ever Johanna fastnande i en sån kontroll. Annars åk man ju dit nån gång då och då. Bara på grund av ett bälte eller liknande. Men aldrig har det hänt för Johanna! Därför var jag tvungen att "capture the moment" lixom. Och Johanna, du behöver verkligen inte skämmas. Från och med nu är du ju me i samma klubb som alla oss andra. Alltså gaahjafastnaidendärhemskakontrolltunnelnpåflygplatsenidagmed. En otrolig klubb med många fina klubbförmåner när man ska flyga. Kan vi väl låtsas iallafall...
Har ju förresten lite bilder från kameran, men dem portionera ja väl ut lite då o då så de bli lite roligare.

Ha en finfin lördag, för he ska då ja!:) /fialottalisa #10

Gamlingarna

Kategori: Representationslaget

Under en av bussturerna i Stockholm under förra helgen så var det lite ont om platserna på bussen. Eller så var det kanske så att vi var så många och hade så mycket packning att vi inte iddes går lägre bak i bussen. Här fann i alla fall de äldsta i gruppen 4 platser och de gjorde allt för att visa att de förtjänade sina platser! Felicia verkar ha dålig hörsel, Petra tycks lida av värk, och Patrik och Tomas är mest tagna av att det tvärblivit så gamla..

Ny vecka!

Kategori: Representationslaget

Aktiv vila Måndag efter helgens succé! Nu är det ny vecka som gäller men som ni kanske vet blir det inte hemmapremiär på Lördag. Matchen är flyttad och istället blir premiären den 11 nov.
Hoppas också att det snart kommer upp en massa bilder från i helgen (av någon som var flitigare med kameran).

Kommer även att börja komma upp "Veckans spelare". För att ni ska lära känna oss bättre så kommer vi varje vecka presentera 2 spelare ur Superettalaget :) Håll utkik!

Sitter nu och tittar på laget vi i superettan tränar i år. Ett gäng energifulla och entusiastiska kidz födda -02. Härligt med ny energi och jättekul att se dom utvecklas!

Nu laddar vi för träning! (själv har jag gjort det med surströmming) Mohaha ingen vill nog bolla med mig ikväll...

/#1 Petrus

Tabellen

Kategori: Representationslaget

Här är tabellen efter helgens matcher för superettan norra!

Wigxooeyey

Kategori: Representationslaget

3-0 mot Rissne!! :D åker hem med 6 sköna poäng till Norrlands djupa skogar! Usch, de där lät klichéigt. Men aja, nu bär de iallafall mot Arlanda o förmodligen lite välförtjänad middag/lunch!

Glada tjejer efter vinst!!

Ny dag, ny match!

Kategori:

Vi anlände till hotellet före klockan sex igårkväll, Scandic Järva krog.vi fik ett tips om matställen, så när vi installerat oss på rummen begav vi oss på en liten promenad. Efter ca 15 minuter kom vi till ett ställe med några restauranger. Vi valde ett pasta/pizza ställe. Jag tror nästan att alla var nöjda med sin mat. Min pizza med parmaskinka, ruccola och mozzarella var då gudomlig!

Mätta och belåtna begav vi oss mot hotellet igen, med ett stopp på Hemköp för att införskaffa lite snacks för kvällen och mellanmål för morgondagen. Tillbaka på hotellet var vi kring klockan åtta. Väldigt trötta efter dagen sov nog alla innan halv elva. Sköönt!

Nu på morgon samlades laget klockan åtta nere på frukosten. Magisk frukost, som alltid på Scandic. Nu ska vi hitta åt en buss och bege oss mot Rissnehallen. Match kl. 12.00! Håll tummarna för oss!

Slänger in en bild på Malina och Sofia som valde mjölk till sin mat igår. Det var flera som bad om mjölk och han på restaurangen tyckte nog det var lite roligt, för han skrattade gott bär det var så många. Men är man norrlänning så är man..!

/ #9, Glommers, Johanna.

Division 2, hemmapremiär

Kategori: Allmänt

Nu var premiären över och den gick väldigt bra! 
 
Första set flöt allt på väldigt fint och vi kunde vinna med 25-11 och gjorde endast 2 egna misstag! 
 
 
Andra set hade Storuman vaknat till och det blev betydligt jämnare, vi följdes hela vägen men tyvärr blev det gästerna som drog det längre strået och vann andra set med 25-19. 
 
 
Men det var inget som påverkade, vi startade tredje set hårt och tog en ledning som vi kunde försvara och vann med
25-16. 
 
 
Sista set gjorde vi på samma sätt och Ida satte 12 servar i rad vilket ledde till en skön seger med 25-15 och en skön start på säsongen!
 
 
BRA JOBBAT! 
 
/Ann och Jesper 

Musiktävling!

Kategori:

Efter vi fått i oss maten på färjan meddelade dom i högtalarna att det skulle hållas en musiktävling på våningen ovanför restaurangen. Vi var några som blev väldigt exalterade över detta och begav oss en trappa upp. Värden för detta va en i besättningen och en vän till honom, en engelsman som pratade skön svängig svenska. Tävlingen bestod av 10 st frågor med allt från filmmusik från Dr Zhivago och visor av Beppe Wolgers. Vårt resultat blev väl sådär i slutändan. Men Tomas hade tur ändå, hans svarslapp blev dragen i en lottning och han vann en gratis resa med Eckerö-linjen! Eftersom detta var något som han inte har möjlighet till att utnyttja, så gav vi den till damerna vid bordet bredvid. Här är i alla fall en bild på Värdarna och en på Tomas när han får sitt pris av två glada pojkar!

Oct. 13, 2012

Kategori:

Viiinst!!

Kategori:

3-1 mot Jomala!
Vi började starkt, full gas och minimalt med misstag. Tappar dock lite i mitten av setet men lyckas avsluta med 25-16. Andra set börjar inte alls bra, mottaget funkar inte och vi gör inte poäng när vi borde, slutar med 18-25. I tredje set får Malina till riktigt bra servar och anfallet funkar bättre vilket resulterar i ett starkt 25-5. I fjärde och sista set håller vi hyfsat hög nivå, några svackor men vi lyckas bryta dem ganska direkt. Slutar 25-16 och härliga 3 poäng! Bästa spelare gick till Johanna "glommers" Wikberg som dundrade på riktigt bra på kanten!

Så nu sitter vi på färjan igen och har just njutit av en härlig lunch, nöjda med dagens poäng. Nu blickar vi framåt och laddar om för matchen mot Rissne imorgon kl 12:00.

Ssscore

/Petra

Färja!

Kategori:

Flygresan gick bra. Vi hann få några timmars shopping i huvudstaden. Jag fick mig ett par finfina skor. Men mest tur hade väl Sofia som köpte ett par byxor, eftersom hon hade sönder sina byxor när vi väntade på färjan.

Nu har har fått i oss en riktigt smaskig middag dessutom. Här kommer en bild på ett matglatt gäng!

Petrus

Kategori:

Bara för att vi gillar vår lagkapten så himla mycket. Trots att hon kan ge en "blicken". Denna gång var det Tomas som blev offret.

i bussen

Kategori:

nu har vi landat i självaste huvudstaden och är påväg in till city, där vankas lunch och eventuellt lite shopping!
sedan åker vi vidare med buss ut till färjan där vi ska guppa på vågorna över till Åland :)

trevlig helg!
#11

Woopwoooop!

Kategori:

Norsjövolley är kändisar!! Checka out del 2 i dagens norran för att läsa mer!:)

Hihi

Kategori:

Kvällsfördriv under träningshelgen i Vallentuna... Paulina Forsberg & Jonna Nilsson
/#1 gammtanta
Ps. Håll utkik, kommer förmodligen uppdateras ordentligt under helgen ;)

Nu är det dags!

Kategori: Allmänt

Sista träningen innan seriepremiären är gjord. Känns riktigt bra och kan nog tala för alla när jag säger att det är ett taggat gäng som åker mot finska marker och Åland under morgondagen!

Följ oss under premiärhelgen här på bloggen!

// laddad hjelte!

Bildern från helgen!

Kategori:

Och nu eftersom jag lägger upp från mobilen får ni nöja er utan bildtexter. Men det sägs ju att en bild säger med än 1000 ord så..!

/#9

Så de kan gå!

Kategori:

Ett tag va ja väldigt aktiv här, sen hände re nått... Tur att andra ha bloggar iallafall! Aja, tänkte bjuda på ytterligare en bild från ihelgen iallafall.
Och ja, love hurts! (Alltså volleybollen för er som inte förstod mitt kryptiska meddelande) :)
Bajj dä wäjj, glömde min kära kamera ihelgen. Men ni ha ju fått se bilder ändå så de gick ju bra till slut. Men till helgen då vi åker ner på Åland och till att möta rissne så ska den med. De är ett som är säkert!!

/thaoneandonlyg-son

Avslutningsbilden

Kategori:

Efter 4 bollpass och ett mycket intressant Zumbapass så avslutade vi helgens träningsläger med att ta en gemensam gruppbild på alla spelare och ledare. Vi vill tacka Vallentuna för en mycket givande helg och ser fram emot att de ska komma upp till oss i Norsjö för ett liknande upplägg senare under säsongen.

Sista Passet Kvar

Kategori:



Här sitter jag nu ensam och vilar mina fötter samtidigt som de andra är ute på en promenad i soliga Vallentuna. Har fått lite proffshjälp med de trasiga hälarna så nu är det bara att ladda upp inför nästa pass! Nyss tryckt en fett nice kycklingsallad också så alla är mätta och belåtna :)

#JL

Promenad!

Kategori:

Dagensförsta pass, 3:e för helgen är avklarat och vi har fått avnjuta en mycket god lunch med tillhörande kaffe och kaka.

Nu är vi ute på en promenad hela gruppen. Vallentunatjejerna håller på att visa oss runt lite grann i centrum, samtidigt som vi får lite frisk luft.

En bild på det!

Återhämtning!

Kategori:

godkväll på er allihopen!
nu är vi på plats i våra finfina lägenheter, eller på sporthotellet som det även kallas :) vi har alltså tillsammans med Vallentuna haft en rolig träningsdag och det är bara början på vår fantastiska träningshelg!

innan jag kryper isäng ska jag även meddela att vi sörjer över att Bagge åkte ut ur körslaget..

btw, även jag har tage några fina bilder idag!










I Vallentuna!

Kategori:

Klockan är halv två, vi har hunnit med helgens första träningspass och har precis fått i oss lunchen. Till efterrätt får vi kaffe och mjuk pepparkaka! Lägger upp en bild på den extremt lyxiga frukosten på flygplanet!

Första träningspasset bestod mest av teknik och olika spelövningar. Vi fick visa upp våra stoltheter; 2007:an och transition! Nu andra passet vid klockan 15.00 ska vi köra match, härligt!

Gomorron!

Kategori:

Pigga och glada möttes vi upp på busstationen klockan 06.00. Nästan hela truppen samlad. Petra plockades upp i Bastutjärn och Louise ska hämtas nu här i Skellefteå som vi just anlände till. Planet mot Stockholm går 08.15. Vi ser fram emot en rooolig dag! :)

Slänger in en bild på en Petra, fullt fokuserad på vägen!

/#9

Nu händ he grejjer!!

Kategori:

Bloggen är som sagt under rekonstruktion och nu har vi då tagit ett steg i rätt riktning. Jesper har under kvällen hunnit med att fota både Herrlaget, Div 2 och superettalaget. Så, snart kommer det upp lite fräschare bilder här på bloggen. Och med fräschare menar jag att dom är nya. För fräscha är vi kanske inte, då bilderna är tagna efter lagen tränat. Men men. VI GILLARE! Svettiga och mysiga.

Under helgen kan ni följa oss i representationslaget här på bloggen när vi är nere på träningsläger i Vallentuna! Ska bli superkul!

Tack och bock
/Johanna #9

Tokigheter!

Kategori:

Här är en bild från en träning förra veckan. När vi skulle samla ihop bollarna då träningen var över, upptäckte vi att en boll hade hamnat uppe vid ett fönster och hölls fast av en stålkant. Vi började med att försöka kasta bollar så den skulle knuffas ned. När inte det gick började jag (Johanna) klättra upp efter ribbstolarna för att kunna komma närmare och få bättre sikte. Det gick inte heller. Då klättrade Sofia upp bakom mig och höll fast mig så jag kunde peta lös den med mätstickan! Till söut hade vi alltså räddat den stackars höjdrädda bollen.

Som tack för att Sofia hjälpte till och såg till att jag inte föll, slog jag till henne i ryggen med pinnen. Syns på bilden till och med tror jag. Så, tack så mycket Sofia!

/Johananans

Bilder!

Kategori:

Hittade några bilder från träningslägret i Arvidsjaur som jag inte lagt upp. Eftersom jag bloggar med mobilen så får ni ingen text till dom så låt fantasin flöda ;)

#1 Peettrraa

Turnering!

Kategori:

Torsdagens träning blev som sagt ingen vanlig träning för varken div 2 eller superettalaget. Istället hade vi en liten turnering. Vi i superettalaget blev Norsjö 1 och 2. Div 2 tjejerna Norsjö 3. Och så de redan nämnda laget med NVKs tidigare stjärnor. Det femte laget stod gästande Skellefteå för. Varje lag fick spela 4 matcher, dvs att alla mötte alla. En riktigt rolig kväll med fartfylld volleyboll! Jättehärligt att Skellefteå ville komma hit och att vi tillsammans kunde spela bra volleyboll! I slutändan så fick vi ett segrande lag, Norsjö 1. Det var dock med minst möjliga marginal, en vunnen boll före tvåan Norsjö 2. Tror inte vi fick någon lagbild på något av lagen, men här är i alla fall några bilder som Tomas lyckades ta under kvällen!