NvK

U-17 SM

Kategori: Allmänt

tjatja bloggen.. först vill jag bara uppmärksamma er om vilken fantastisk uppdatering vi har.. (?) detta ska för idag återgäldas med ett jättefint inlägg om U-17 sm:et som var i helgen! :)
.
vi träffades klockan 6 på busstationen glada i hågen, för att alla var där och ingen hade glömt nått. men i sista minut gav pallan sin ryggssäck till mig och sa: " håll den här!" åsså  försvann hon runt hörnet. ingen förstod riktigt vad som hände, hade hon druckit av det parasitsmittade vattnet från skellefteå så att hon akut var tvungen att gå på klo och därmed skulle måsta vara hemma? nädå, lika snabbt som hon försvann kom hon tillbaka, men med 500kr i högsta hugg. vad hon hade gjort där runt hörnet vill jag gärna veta, 500 spänn säger man ju aldrig nej till! ;)
efter att vi hade anlänt till Bastuträsk så fick vi till allas lycka(?) se att att allt var som vanligt där. och givetvis pratar jag då om tågförseningar. fast den här gången var det till allas förvåning bara 10 minuter försenat, klar förbättring där SJ! när vi då steg på tåget så packade folk upp lite fika och lite smått och gott som de skulle knapra i sig under tågresan, men inte tomas. tomas hade istället med sig ett stort glas och 20st blyertspennor. hmm, har tomas blivit en pennvässare? tänkte säkert vissa då. men icke de, han ville ju bara leka "få i så många pennor av 20 i glaset". vilket innebar att man skulle STÅ och kasta pennor så att suddtoppe studsade i bordet och sen gjorde så att pennan for i glaset. tilda började och blev guidad av tomas om hur den rätta tekniken var. han hade nämligen provat olika metoder hemma för att se vilken som var bäst... = tomasharförmycketfritid.com! rekordet första kvällen blev 4st pennor av 20, och det var tomas som satt det rekordet. men jag måste få säga att vi var riktigt nära flera gångr att ta det rekordet, det var bara det att det var för mycket kurvor på tägrälsen så pennorna studsade snett när vi gjorde de..
.
väl framme i göteborg skickade vi iväg våra två coacher och malina och tilda + hela lagets packningar med en taxi till skolan där vi skulle sova. sedan gick vi på resia och pratade med tina lindahl som faktiskt jobbar där i göteborg, kulkul! någon timme senare och vissa även någon tusenlapp fattigare (malina?), gick vi på lydias grill och åt pizza/taco/och alltmöjligt- buffé. och medans vi satt där och svullade så sat tvi alla och tittade på en man som vi trodde hade något fuffens för sig. det var nämligen så att en äldre herre hade gått förbi en liten scen(?) där mannen satt som stod mitt på torget, och lämnade där en ölback sen gick därifrån. vi trodde då fördomsfulla som vi är, är att mannen skulle ta den där backen. han såg onekligen sugen ut, tyckte vi. men han väntade tydligen bara på sin flickvän. vi satt alltså i typ 10-15minuter och tittad på denna man, och bara väntade på att han skulle ta backen och gå. men det gjorde han ju aldrig, så vi gick därifrån. och då såg tomas att det var en annan man som lyfte på locket på backen, men den var tom. så det var alltså inte så konstigt att den äldre herren som jag nämde i början lämnade den där. efter det gick vi till skolan, packade ihop våra träningssaker och gjorde oss redo för den första träningen i hallen. efter en mycketvälgjord träning gick vi och åt och lade oss sedan för att sova, för dan efter så gällde re, allt eller inget!
.
när tomas väckare ringde kvart över 7 var alla taggade till 1000 och vi gick för att äta frukost, sedan bar det av mot hallen. första matchen var mot örebro och det var nu det gällde, vi skulle giva the iron så att säga. och det kan väl säga att vi gjorde med bravur! efter två rotationer blev det julias serve och sedan small det bara till och första setet var till ända, 25-2 tror jag att det blev. asså shiiiet julia! och den matchens lirare blev hon också VÄLFÖRTJÄNT säger jag bara!! andra set vann vi också, med 25-11 kanske. har tyvärr inga exakta setsiffror, plockar bara ur det jag minns. men vinst i första matchen blev det iallafall och sen dags för lunch, vilket bestod av köttbullar, potatis och lite sallad. eller sallad(gurka!) och lite mat. eller tilda hur var det nu?
efter lunchen var det iallafall dags för en ny match, men denna gång var det svedala som bjöd på motståndet. jag tror att i denna match blev jonna matchens lirare, välförtjänt där med! matchen vann vi iallafall med 2-0, 26-24 i första set och 25-10 i en andra tycks jag minnas. och sen var det matchdags igen, nu mot södertelge. vinst med 2-0 även där men där minns jag tyvärr inga setsiffror. "middagsdags", vilket bestod av någon typ av sallad som tydligen inte var så god för de flesta, utom jag och paulina som avnjöt kalla pannkakor med socker! och sen dags för match igen, nu kvartsfinal. och eftersom att vi hade spelat oss genom gruppen med bravur så fick vi möta ett sämre lag i kvarten. vilket vi inte riktigt tog reda på och dunkade boll som vi kunde ha gjort, men vi vann ändå och konstanterade snabbt att nu var det semifinal imorrn som gällde. och dessutom sovmorgon! efter en snabb dusch gick laget och lämnade alla väskor på skolan och gick sedan och åt en sen middag på donken. efter det var det dags att sova igen och ladda batterierna till semin.
känslan av att vakna halv 7 och höra hur det skrapar i golvet av att folk flyttar bänkar, och sedan somna igen med vetskapen att man inte måste kliva upp förns om 1 och en halv timme var gudomlig den morgonen!! laget vaknade 8, gick ner i pyjamas och åt frukost, lagomt kaxigt! efter frukosten gick vi upp till klassrummet där vi sovde, packade lugnt ihop våra väskor och lämnade skolan för näst sista gången den helgen. dags för semifinal då, och allihopa var suupertaggade! vinst i första set, förlust i andra. och jag tror vi följdes åt ganska bra i båda de seten. men i tredje gasade vi på och tog övertaget, sedan hände nått och det hela vände. förlust med 15-13. suurt! men det var bara att ta nya tag och kamma hem tredjepriset istället! vi gick för sista gången tillbaka till skolan och åt lunch, det bjöds på ris och kycklingklubbor med currysås, eller köttbullar och ris. och vissa valde även att ha currysåsen till köttbullarna(någon som känner sig träffad..?) ja, men iallafall så var det sedan dags för tredjeprismatchen. och då skulle vi återigen möta svedala. übertaggade och revanschsugna som bara den intog vi planen i första set. jag tycker mig minnas att vi förlorade första set ganska jämt, vann andra med 25-10 nått och sedan vann vi även tredje set, med 15-7 kanske. nä, setsiffrorna har jag inte så stor koll på. men de gör då ingenting..! vi vann ju iallafall!! snabb dusch igen och sedn dags för prisutdelning. och med våran tur så var flickorna sist, så vi fick vackert vänta och se klockan snabbt ticka framåt. vi hade nämligen bråttom till tåget, och när den vanliga prisutdelningen var över så skulle de ta ut allstar-teamet. och då hade vi även en spelare med där, så det blev ännu mer bråttom. men efter diverse korttagning och grattisar så var det bara att springa för livet ut till bilarna som skulle ta oss till tågstionen. vissa hade tillome så bråttom så att de hade tänkt stänga bildörren innan alla ben ens var inne i bilen. inget namn nämnt, du vet så väl vem du är ;) när vi äntligen kom till tågstationen sprang vi fort som attan mot ett tåg som vi trodde snart skulle avgå. det gjorde de inte förns cirka 5 minuter senare, menmen ett extra motionspass fick vi så man ska väl inte klaga..
väl på tåget fick vi en ny vän. han var 4 år och hette leo, och tyckte att det skulle vara coca-cola i dom där vattenpaketen istället för vatten, för det var ju mycket godare. och chips tyckte han även om, särskilt andras! men det är ju alltid kul med nya vänner, eller hur?!
nä nu börjar det vara slut på saker att berätta, hade tyvärr inga bilder heller. men ja måste bara säga att det ha vare grymt kul ihelgen. tack brudar för allt!! och tack till tränarna också förstås, och ni får väl tycka att helgens sm-brons var en coach-seger. det är lugnt, för vi andra vet hur det egentligen var, och vi är 10 mot 2, så det så! ;)
.ha ja glömt nått äre bara att fylla på!!
blev ett långt inlägg de här, hoppas att jag inte tappade er på vägen:). hare gött!! // SofiaG