NvK

Katrineholmresan

Kategori: Allmänt

Från ett snöigt norrland till våren nere i söder . .


(I väntan på tåget i Bastuträsk)

Under helgen har vi varit på en av våra sista bortamatcher och den här gången stod Katrineholm för motståndet. Med oss på den här resan följde vår framtida ass. coach Joel Andersson. Tåget skulle lämna perrongen i bastuträsk kring kvart i åtta på fredagskvällen men det var ju såklart några minuter försenat som vanligt.


(Chokladkakor och tidningar, musiktävling och deltagare)

Så fort vi hade satt oss i tågkupeérna döck tidningarna, godiset och all skitsnack upp. Eller glöm det där sista men godiset och tidningarna döck i alla fall upp. Ur Yvves väska flög det upp en högtalare. Hmm, skumt tänkte vi andra. Det visade sig att hon hade förberett en musiktävling. De som deltog var: Joel, Ann, SaraL,Kakan,SaraF och Freja. Segraren blev SaraL med 21p som klarade av de riktigt svåra frågorna. Joel tyckte att Yvonne hade för svåra låtar och att hon hellre skulle ha satsat på Bamse låtar eller liknande. Men han gjorde ändå ett bra jobb och lyckades skrapa ihop några poäng. Klockan led ju ganska fort mot sängdags så alla kröp ner för att kunna stiga upp tidigt nästa morgon och byta tåg i Södertälje.     


(I väntan på tåget i Södertälje)

Klockan 8-8.30 steg vi upp och klev av på tågstationen i Södertälje. Några Yoghurtar och mackor hann slinka ner i väntan på tåget som skulle ta oss vidare till Katrineholm. Men ja, på tal om tåget, var var det ?
Inget tåg tycktes vi se och inte kom det upp någon information på monetorerna heller. Till slut såg vi hur det stog på en av skärmarna: Urspårat tåg. "Inget tåg går mellan Katrineholm och Nyköping". Vi satte oss igen och började grubbla på hur vi skulle ta oss till katrineholm. Till slut blev det bestämt att vi skulle åka vidare med taxi, vilket resulterade i en stor nota (men det får tågföretaget stå för). 


(Lunch i Duveholmshallen, Isa & Foppa vinner, promenad i solsken)

Det blev ett race mellan taxibilarna om vem som skulle komma först till hallen. Ja, i alla fall enligt Isa och Foppa, för taxin de åkte med anlände först! Klockan elva tryckte vi i oss lite Spaghetti Bolognese i Duveholmshallen. Sedan gick vi ut på en promenad i det fina vårvädret. Yvonne skötte vägledningen, och ni vet väl alla hur de kan sluta?

Klockan två var det match. Slutresultatet blev 3-0 till katrineholm. Mer om matchen finns att läsa på våran hemsida, vi väljer att inte skriva om den utan istället blicka framåt. Efter matchen bjöd Katrineholm oss på supergoda mackor och juice. Vi satt ett bra tag och snackade om matchens händelser osv.


(Middag på Picasso, vem tror ni att detta är?, maträtter, Joel i tåget på väg till Eskilstuna)

Hungriga och trötta som vi var, begav vi oss till restaurangen Picasso för att äta något rejält.
Där bjöds det på allt mellan plankstek (!) och hamburgare till pastasås och våfflor med glass. U name it they got it. Mätta och belåtna började vi traska mot tågstationen i Katrineholm i omedvetenhet ifall tåget skulle kunna gå eller inte? Kundservicen var på plats och vi fick veta att vi skulle åka buss till eskilstuna som ersättning för tåget. Men i sista sekund blev det en ändring och vi hoppade på ett annat tåg som skulle gå från Katrineholm till Eskilstuna. Anders fick dock springa och köpa nya biljetter men problemet var att detta tå hade enligt tidtabellen redan avgått så han fick betala för några X2000-biljetter istället. Vi fick då oss iväg trots omständigheterna.

Olov, när ska du starta eget flygbolag och ge oss ett sånt där privatjet plan egentligen? 


(NY TID: Tåget är försenat, ovanligt?)

I Eskilstuna var norrlandståget försenat som vanligt. Ingen kiosk var öppen och vi brudar blev mer och mer sura eftersom sockerbehovet var stort och mycket efterfrågat. Det enda som erbjöds var några okända piller från en man som beklagade sig över att ha blivit slagen. Vi tror inte direkt att det var huvudvärkstabletter som fanns i burkarna.
20:39 skulle tåget gått hem till Norrland. Klockan närmare 20:58 innan vi fick oss iväg. Dessa 19 minutrar kändes som en evighet.

Sedan vaknade vi upp på söndagmorgonen då tåget återigen befann sig i Bastuträsk. Slitna efter resan, såg alla fram emot att få komma hem och ligga i sin egen säng.
SLUT!

The rookies!
Caroline, Freja, Yvonne, 17 år

Nu måste alla skriva en kommentar! Du kan vara anonym och du behöver inte alls skriva mycket. Vi bryr oss inte, så länge vi får lite feedback på att någon läser är vi nöjda.

Ps. Glöm inte att kolla in Joels bilder "ocensurerat & naket" från helgen. De finns att skåda på hemsidan.

Carros och Frejas look-a-like

Kategori: Allmänt

Hej!

Carro och Freja har lite att göra på skolan och tycker att det kunde vara roligt med lite bilder! Här är vår uppfattning om laget, och vilka kändisar vi är "lika"!

Anders  97 % lik Peter Swartling

 
Yvonne 24% lik Cameron Diaz


Sara L 58% lik Kelly Clarkson


Sofie 16% lik Selma Blair


Sara F 62% lik Jessica Simpson


Evelina 74% lik Jennifer Aniston


Claudia 5 % lik kronprinsessan Victoria


Sara H 88 % lik Pochahontas


Isa 16 % lik Kirsten Dunst


Ann 57% lik Lauren Graham


Olov (INGEN BILD) 36% lik Dr.Phil


Freja 99.9% lik Angelina Jolie


Caroline 99.9% Hayden Panettiere


Visst ser ni likheterna? Skriv en kommentar! Kanske har ni något annat look-a-like förslag?

Ny quiz

Kategori: Allmänt

Vad kan du om om spelare, tränare och kubben NVK?
Testa dina kunskaper i vår nya NVK quiz. Klicka på länken "NVK-testet" i spalten till vänster.
Skriv ditt resultat i en kommentar. Fuska eller ljug inte!!
Enjoy