NvK

Bildbomb

Kategori: Allmänt

Ja, eller något sådant. Jesper tog en massa bilder på oss i representationslaget när vi mötte Falköping i söndags. Tyvär så är jag inte lika hittepåig som Jesper, så ni får föreställa er egna bildkommentarer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag vet inte riktigt, men det känns som om att jag inte kan lämna sista bilden utan kommentar. Men jag finner knappt några ord. Systrarna Andersson alltså. We love you.
 
 

Sammandrag #5, Östersund

Kategori: Allmänt

Förra helgen var det dags för sammandrag #5 och Östersund stod som värd. Det är långt att åka men genom bra samarbete mellan klubbarna gick vi ihop med Vännäs, Luleå och Skellefteå och hade en egen gemensam buss.

Vi startade dagen 04.00 på busstationen i Norsjö och körde bil till Skellefteå. Där hoppade vi, Skellefteå och Luleå på bussen som sen körde till Umeå där Vännäs hoppade på och slutligen till Östersund.

Väl framme var matcherna redan i full gång när hemmalaget Östersund vann mot Sundsvall.

I våran första match mötte vi ett revanchsuget Luleå som förlorade mot oss när vi hade hemmaplan vid förra sammandraget.

På grund av skador och utlandsresor (och mello) var vi en stark trupp på sju spelare och genom att libra Ali så skulle alla få spela hela tiden.

Båda lagen började spela bra och följdes åt rätt länge innan Luleå kunde ta en liten ledning och dra ifrån och vann första set med 25-17.

Andra set började på samma sätt och vi gjorde bra ifrån oss, men tyvärr slutade också andra set med att Luleå drog ifrån och vann med 25-18.

I tredje set skulle vi ge allt för att åtminstone få en poäng med oss från matchen men det gick inte som planerat. Vi krashade och Luleå vann även det. Med 25-12?

Men efter lite snack i pausen och en match vila kunde vi plocka upp huvudena och gå in i matchen mot Vännäs som om inget hade hänt. Innerst inne visste vi ju att 6 timmars bussresa skulle kännas mycket kortare om vi kunde ha en seger i bagaget istället för dubbla förluster.

Vi startade första set precis som mot Luleå. Vännäs hakade på i början men vi kunde höja oss ett steg till och gav allt i alla lägen och tryckte på och det gav oss en bra ledning som vi kunde hålla hela första set.

Andra set började på samma sätt. Vi satte bra press på dem med servarna och höll snacket uppe kunde ta hem även andra set. Blev riktigt jämna siffror i andra set så det var skönt att kunna plocka det.

Inför tredje bestämde vi oss för att ge allt för att kunna få vår första 3-0 seger! 

Och den här gången stämde det för oss och vi kunde kontrollera och vinna även tredje set!

Mycket bra jobbat av samtliga spelare, framför allt så gör vi en bra insats mot Vännäs där alla spelare gör en riktigt bra match. Bra Jobbat Wille, Jonn, Alireza, Jesper, Aron, Ali och Jonas!!

SKÖNT!

Efter att alla matcher var klara packade vi in oss i bussen igen och åkte in till stan där Östersund hade bokat en väldigt god middag på Scandic Plaza där alla käkade tillsammans. Kycklingfilé och stekt potatis, sallad, bröd och god sås stod på menyn!  J

Därefter så väntade hemresan mot Norsjö. Vi rullade från Östersund vid 19:30 och bussen gick via Sollefteå till Ö-vik och sedan vidare norrut på E4:an till Umeå där Vännäs hoppade av, för att sedan rulla mot Skellefteå. Framme i Skellefteå så hoppade vi in i bilarna och körde sista milen mot Norsjö. Vi fick köra via Bastuträsk dessutom för att lämna av Ali på Athena.  Men till sist så landade vi på hemmaplan. Några minuter efter  03:00 så stannade bilarna i carporten. (Jesper och Aron körde varsin bil,  bor grannar, OCH har bilplatserna bredvid varann.)

Så vi fick hålla igång i princip ett dygn på denna resan.  Men otroligt skönt att få åka buss istället för att sitta och köra bilar hela vägen.

Nu väntar sammandrag i Luleå den 16:e Mars. Så se till att boka platser i tid om ni ska dit och titta på oss. Lär vara fullt på läktarna. 

Ha´re gott.

Ett extra stort tack till Homam som var trogen fotograf under hela Vännäs-matchen!  

Bilderna kommer i fel ordning, det börjar med den andra matchen.


Wille började starkt med hårda anfall! 

Jesper och Jonn stängde kiosken vid blocket


Jesper och Jonas öppnade även kiosken ibland för att se att Jonn var vaken! 

Jesper och Aron förklara exakt för Jonas vart han ska vara på planen. 

Jesper anfaller..

Aron anfaller..


Mange passade på att dansa lite i Skellfteå! 

Jonas passa bak! 

Aron siktar på nätrullare..

Wille och Jesper blockar..

Jesper och Jonas beundrar Arons flygtur.. 

Wille kollar så att knäskålarna inte har hamnat på baksidan... 

Jesper blockar glest och Jonas passar på att spela luftgitarr en stund..

Matte tog det lugnt på semestern...


Wille attackerar på kanten! 

Aron fortsätter nöta ute på kanten! 

Ali väntar på att centrarna ska serva i nät så han får komma in! 

Aron laddar!

Jesper blockar utanför bild.. 

Aron och Jesper blockar bredvid bollen..

Jonn attackerar!

Och blockar!...

Wille anfaller..

Jonn ser ut att vara tidig i block.. men han hänger kvar.. 

och väntar på Jesper...

Wille och Jesper blockar.. Jonas och Jonn tar det lugnt.. 

Aron siktar på anfall....

Men glömde benen på tremeters...

och sätter sig ner och tänker en stund.. 

Nytt försök med gott reslutat! 

Alireza och Jonn blockar! 

Jonn fixar in ett långt pass! 

Aron går på! 

Alireza går på! 

Wille går på! 

Alireza servar! 

Wille dundrar in matchbollen på parren! Like a boss! 

Och vi vinner matchens andra set och därmed matchen! 

Aron fjuttar på i tredje..

Jonas löpsteg, skolboksexempel från Rislidens fotbollsklubb.

Aron och Alireza blockar under bollen..

Jesper blockar och Fadel (domaren) kollar om magen har blivit mindre sen förra säsongen.. svaret är oklart... 

Wille sträcker på sig..

Aron flyger fram igen..

Glada spelare! 

Aron visar sig från sin bästa sida.. (Hur tänkte du här Homam?)

Alireza är besviken även om han tog poäng

Wille är väldigt fokuserad i servmottagningen... 

Jonas servar

Alireza anfaller.

Aron träffar långt bak..

Alireza och Jonn blockar

Jonas dominerar i försvar, Alireza tappar hakan..

Alireza anfaller..

Jonas blockar..

Matte fortsatte schteeeeka! 

Alireza passar..

Wille redo i försvar..

och tar den! 

Nöjd kille på nergång..

Aron gå på! 

fjuttar över blocket..

Släpper den på Wille...

Alireza gör ett anfallsfinger! 

Jonas passar! 

Wille anfaller! 

Ali försvarar! 

Wille gör ett sidofinger! 

Wille går på!

Jonas passar! 

Jonn försvarar!

Och avslutar med en poose! 

Aron fingrar

Alireza är missnöjd även om han tagit poäng igen! 

Jonn anfaller och Alireza sympatihoppar

sen blockar han..

Aron blockar också..

Jonn anfaller! 

Mange var också glad att vi vann...


Wille anfaller! 

Jonas passar! 

 Alireza anfaller! 
 
 
Och så var bilderna slut! 

 



Vinst!

Kategori: Representationslaget

Om än en tight match så blev det en vinst mot Falköping på hemmaplan. 3-2 och två poäng till tabellen. Bilden nedan lånade jag på Facebook, Leif Björk är fotograf. Beskriver glädjen i laget efter matchbollen! Nu återstår en match för representationslaget, och den är borta mot Vallentuna den andra mars.

/#9

Bra fråga!

Kategori: Herrlaget

Det kommer ett längre inlägg från herrarnas sammandrag senare. Men redan nu kan vi lägga upp en bild på en av dagens största frågor (från Jonas).

Hur använder man egentligen kranen på Östersunds toa?

Snart så

Kategori: Representationslaget

Om 25min(ish) är det dags för att börja med uppvärmningen. Match idag kl 14.00 mot RIG Falköping i norsjö sporthall. Bara att pallra er upp ut sängen/soffan, hoppa ur skoterklea o komma till sporthallen! För idag är det nämligen våran sista hemmamatch för säsongen!
Och, och! Det är dragning på säsongslotteriet. De kanske är precis exakt DU som har vunnit den megafeta tv:n? Iallafall, kom gärna till sporthallen o heja lite. Det finns gott fika att köpa, förmodligen nån i publiken som du kan sitta o skvallra med, och dessutom ska vi bjuda er på en riktigt bra villeybollmatch! :)
14.00, norsjö sporthall, komsikomsi!
//G-sonnn #10

Härligt NVK-dag!

Kategori: Representationslaget

Vi börjar med Representationslaget. Efter en härlig laglunch bestående av pären och biffar så var vi redo för match mot Södertälje. Innan matchen drog igång så var Sisu på plats och delade ut stipendiet vi berättade om tidigare. Riktig kul för klubben!

Idag så gör vi möjligtvis en lite sämre match än när vi mötte Södertälje förra helgen, men vi sliter på bra i försvar och upptäckningen. Louise gör sin första match i Libro-tröjan och det med bravur. Första set ror vi hem lite på grund av försprånget vi samlat på oss i början av setet, då vi släpper in södertälje när vi passerar 15 p. Södertälje kommer starkare i andra set som blir tight. Inför tredje så snackar vi om dagens sista set, och så blev det. 3-0 och tre fina poäng till tabellen.

Efter matchens slut så var det dags för div 2 att inta planen med Glommers som motståndare. Med riktigt fin servepress och servemottagningen så kunde även dom ro hem en 3-0 seger!

Även herrarna har varit igång idag, sammandrag i Sverigeserien i Östersund. Det resulterade i en förlust och en vinst. Grattis grabbar!

Som sagt, en härlig dag för hela Norsjö Volley!

Nu hoppas jag att alla som har möjlighet letar sig till hallen i morgon kl. 14.00.
Vi möter, som tidigare nämnt, RIG Falköping. Det är även dragning för Säsongslotteriet. Om ni inte hunnit köpa någon lott kan det finnas kvar om ni har tur!

Ha en trevlig lördagskväll allesammans!

/ Johanna #9

Visst ses vi i helgen?

Kategori: Representationslaget

Det hoppas jag, vi har nämligen hemmamatch både lördag och söndag nu i helgen. Det innebär att vi nu är framme vid säsongens sista hemmamatcher i allsvenskan.

På lördag möter vi Södertälje och på söndag är det dags för RIG Falköping.

På lördag kommer även Folksam vara på plats. Det är nämligen så att klubben blivit tilldelat ett stipendium, riktigt kul. Kommer inte ihåg motiveringen, men den finns i dagens Norran.

På söndag har vi dragning för säsongslotteriet. Ni som ännu inte köpt någon lott så är det inte för sent! På lördagens match kommer man kunna köpa lotter. Riktigt finfina priser är det. En 42 tums tv, skoterbyxor, skoterjacka, grillring, årsprenumeration på norran. Stöd klubben och köp en lott vettja!

Ses på lördag kl 14.00! De läckra brudarna nedan, Petra och Jonna kommer bl.a. Vara där!

/#9, Johananas

Tack för helgen!

Kategori: Representationslaget

VIIIIIIINST !!!!

Kategori:

Nu sitter vi här på Arlanda och väntar på flyget som går 21.10, skönt att äntligen få sätta sig ner efter att ha åkt buss i "bara" 4 timmar ..
Helt fantastiskt skönt med en 3-1 vinst må jag säga !
Efter matchen så blev hela laget + våran privata busschaufför för helgen bjudna på mat på max av våran hejarklack (gamla Norsjöbor) som kom för att heja på oss.
Lägg märket till Petras ansiktsuttryck !!
Mitt första inlägg på bloggen ,gick väl bra ändå !
Tack och hej :)))))))
#3 Jonna Nilsssoooon

Woopwoop

Kategori: Representationslaget

Är i ett lyckorus så det blir ett kort inlägg. Vinst me 3-1 mot Södertelge iallafall! Wiioew! :D
O eftersom att de lix var min födelsedag så fick jag bästa spelarpris också. Inget att göra me prestationen, bara en fin present:) hihi.
Tog ett redigt snack innan matchen och idag gjorde vi fakyiskt som vi sa att vi skulle göra! Hela laget gjorde en riktig kämpamatch, och i vissa lägen flöt de på så fint så fint! Nån få fylla på me matchinfo sen (Johanna? Petra?)!
Nu blire maaaat!
//nybliven 18-åring! ;)

Norsjö - Skellefteå

Kategori: Allmänt

Igår var det match i div.2, vi mötte Skellefteå borta.
Efter senaste mötet som Skellefteå vann med 3-0 var det ett väldigt laddat gäng som kom till sporthallen! 

Första set började rätt jämnt men Skellefteå  hade hela tiden en liten ledning som vi jagade. Men tyvärr kom vi aldrig ifatt och dom vann första med 25-21.
 
Efter en kort paus och lite snack var vi överens om att gå på hårdare få igång snacket ordentligt, och det gav resultat direkt. Vi kunde inleda andra set med att ta en stor ledning och ryckte ifrån. Men tyvärr fick vi en svacka i mitten och Skellefteå kom tillbaka och kom ikapp. Vi fortsatte kämpa på bra men ändå så blev det skellefteå som drog det längsta strået och vann andra set med 27-25.
 
I tredje set gjorde vi precis som i andra och gick ut stenhårt. VI fick inte in samma ledning som förut men det kändes som att vi hade bra tryck ändå. Skellefteå svarade också hårt och var väldigt inställda på att stänga matchen och pricka av ännu en 3-0 seger. Men vi hade andra planer! Efter en hel del spännade bollar kunde vi tillslut ta hem tredje set med 30-28 och matchen fick sig en ny vändning.
 
Att kunna ta hem ett så tight set och kunna göra en vändning i matchbilden gav oss massvis med energi och nu kunde inget stoppa oss fjärde set. Vi gick ut hårt som vi alltid gjort men nu kunde vi hålla det hela vägen och vann med 25-18. 
 
Inför femte och avgörande set var det bara allt eller inget som gällde och allt flöt på precis som vi ville så slutligen kunde vi ta hem det med 15-9 och vann matchen! 

Riktigt bra jobbat hela laget!! 

 

 
 
/Ann och Jesper 

Idag är ingen vanlig dag!!

Kategori: Representationslaget

För det är Sofias födelsedag!! Grattis tjejen på 18-årsdagen!!! Dagens startade med hotellfrulle, Sofias dag kan nog inte starta bättre!

Vi hann inte med något inlägg igår, matchen tig över 2 h och vi förlorade med 3-2. Tyvärr så kommer vi inte upp till vår egen stabila och offensiva nivå vilket resulterar i att vi ger lite för mycket till RIG.

Hur som, nu är klockan strax åtta och vi ska hoppa in i bussen och rulla mot Södertälje. Natten har vi spenderat i Skövde på Scandic, lovely!

On the road!

Kategori: Representationslaget

Hej alla glada!!!
Så var det dags för ännu en helg nere i söder. Vi lämnade Norsjö redan 06.00 i morse och flög till Arlanda. Där möttes vi upp av vår busschaufför för helgen. Nu sitter vi på bussen som ska ta oss till Falköping, matchen spelas 18.00.
I helgen så har vi fått sällskap av Emilia, trevligt värre!

Vi har även fått våra nya hoods nu, riktigt fina! NVK-märket är broderat och allt, tummen upp. Mysiga och mjuka, Petra sa visst att hon aldrig kommer tvätta sin.

Sofia sitter och väntar på att få slänga i sig sin 2 liters pastasallad! Tummen upp på det med.

/ Johanna #9

Slut på ledigheten

Kategori: Representationslaget

 Ny vecka, nya tag och nya äventyr väntar!
 
Efter en volleyboll-ledig helg har vi samlat engeri och taggat för kommande vecka. Ikväll drar träningsveckan igång igen, gym och boll står på kvällens schema. I helgen är det dags för borta turné, Falköping och Södertälje.
 
Som ni ser är de rätt jämt lagen emellan, två poäng upp till andra platsen. Nu är de bara att träna på, så ska vi göra allt vi kan för att komma hem med så många nya poäng som möjligt!
 
Auf Wiedersehen!
// #6/L Hjelte