NvK

oh my gash va bra vi är!!

Kategori: Allmänt

allsvenskans två första hemmamatcher kunde ju absolut inte ha slutat bättre! 2 vinster. heja oss!!
tänkte att ja ska skynda me o skriva att vi vann så ni därute i norsjösskogarna som inte har kunnat vara på plats och sett helgens bravader inte tror att vi har förlorat. för att vi inte har uppdaterat alltså!
iallafall. dagen började med tacosätande på vuxenskolan. bra kockat där matansvariga felica, reb a och paulina!! dock tyckte inte alla de, eftersom att dom hade hett paprika i salladen... men matlaget försvarade sig med att de inte visste att de fanns antipaprika-folk i laget. för de hade inte blandat i tomater i salladen, eftersom att de vet vi alla att det finns folk som inte gillar. smart tänkt och starkt försvar där!
efter lite taktikansack och pepptalk begav vi oss senare ner till hallen för att göra oss iordning. allt gick frid och fröjd tills johanna satte sig ner och började be (trodde vi..). egentligen satt hon och gnuggade hennes skor eftersom att det tydligen var ister utsmetat på sulan.. vi kan säga att de va de. vi vet inte riktigt vad det var så vi kör på de iallafall. så när man stod på position 6 och lite runt där gatt man verkligen vara på sin vakt. annars skulle man ha flätte på flåte! hihi...
själva matchen då. vi spelade bra, någonting annat kan vi inte säga! och lyssna på detta mina damer och herrar: vi hade endast 9 misstag på tre hela set! amaziiiiiing! och iochmed det + allt de andra bra vi gjorde kunde vi vinna matchen med 3-0. GÖTT!
inga bilder den här gången.. tråkigt, jag vet. men! om ni vill se bilder kan ni gå in och kolla på denna sida där Ricke har tagit kort! http://www.fotosidan.se/blogs/rickes/svart-att-valja-bilder-for-tidning.htm . och dessutom hålla koll i tidningen, där brukar det ju också ploppa upp nå fina bilder! tack alla supporters för denna helg. hoppas att ni sitter och stödjer oss på de nästokommade hemmamatcherna också, som är den 18:de och 19:de februari! :)
tackochhejleverpastej! /G-son

Härlig hemmapreiär!

Kategori: Allmänt

Herre min skapare. Dagens match blev riktigt spännande! serieledarna Södertelge stod för ett bra motstånd och gav verkligen inte bort något gratis! Vi vände 0-2 underläge till 3-2. Helt otroligt vilken känsla det var efteråt!!

Setsiffrorna blev 19-25, 17-25, 25-18, 25-22, 15-7. I sista set tog vi tag i taktpinnen direkt och kunde kamma hem segern. Trycket i hallen var riktigt bra. Publiken var grym idag! Vi hade över 200 som var där och stöttade oss.

Man brukar ju tala om segerns sötma.. Och just nu känns de som om att hela jag är gjord av socker (höhö..)

I morgon väntar ny match mot nya motståndare, inga mindre än RIG Falköping.

Ses i hallen kl 14.00!

/#9, f.d. glommersträskarn, nuvarande norsjövallsbon.

dessa rubriker!

Kategori: Allmänt

Vad jag kan tycka är det svåraste med att blogga är alla dessa rubriker! alltid lika svårt att skriva nått fränt som fångar läsarna... typ. I alla fall så skulle jag ju blogga lite om helgen som varit. Eller ja, blogga och blogga.. jag brukar ju mest lägga upp bilder och skriva om dem. Själva matcherna brukar ju vara som mysterier. Om Tomas inte skriver nått fräsigt referat eller något sådant. Men i alla fall, ihelgen har vi ju varit i Lund och Göteborg och matchat. Och om ni har läst tidningen och tidigare så vet ju ni ju att vi vann matchen mot Lund, och förlorade mot Göteborg. Eller ja, själva förlusten har vi ju inte skrivit något om i bloggen. Bara om vinsten. Men om man inte skriver nått så kan man ju som förstå att de har blivit en förlust, eftersom att det inte precis är nått att skryta över.. Oj, tappade tråden lite. Bilder vare ju ni skulle få. Här kommer dom!
petra på partybussen mellan Lund och hallen. INNAN match...
Taggade b-ruds! och Tomas.
Sarah tog med sig något från toaletten..
Bilder från matchen mot Lund
vann första set me 25-21!
vann andra me 28-26..
förlorade ett tight 3:dje set med 25-23
och dammade till med 25-21 i 4:de och sista set! BRA JOBBAT!!!
Tomas hittade ett kvitto från färjefärden förra helgen. undrar hur han fick med sig hönan hem utan att någon märkte det... (Pulla=höna, för er som inte visste! :) )
medan vissa sov i trånga fula rum, fick vissa lyxrum! skämt åsido, alla rum var fina. vårat var bara mycketmycket finare!
plättar till frulle på Scandic i götet. julia firade detta med att för första gången äta lönnsirap till? eller vad det nu var för kletigt gojs..
Matchdags
nu till helgen har vi hela 2 hemmamatcher! alltså kan just DU inte slippa undan att komma kolla! hur perfekt som helst om du frågar mig! kl 2 både lördag och söndag. och mtståndet står Södertelge för på lördan och Falköping möter vi på söndan.
vi ses där, för ni vill väl inte missa dessa godingar? ;)
// G-son :)
p.s. det är petra som har bilderna från jomala, men de bör komma snart! :)

NVK proudly represent

Kategori: Allmänt

Petra "il Capitano" Andersson!

Foto: Johanna Wikberg
Smink: Felicia Morén
Kläder: Privata

Till Aron

Kategori: Allmänt

Just nu sitter en kille upp i Norsjö och funderar över hur det kunde gå så fel. Funderar över vad som hände på Åland. Det vi vill säga dig, är att det är inte dig det är fel på. Det är vi som gör fel. Vinsten idag vill vi tillägna Aron Johansson, som säsong efter säsong får sparra som kvinnliga head spikers.

P.s. Vi såg inget Lidl i Lund. Men det har dom ju i Tierp, där dom även har Brorsans. Visst hade dom god mat där Aron..?!?!

Gaaaaaalet!!

Kategori: Allmänt

I helgen möter vi ettan och tvåan från södra superettan. Idag stod Lund för motståndet, och jämarns vilken match det blev! 3-1 hamnade setsiffrorna på till slut, vilket innebär tre härlig poäng till NVK!!

Nu väntar en natt på Scandic i Götet, sedan en ny match mot Göteborg.

Paus på cityterminalen.

Kategori: Allmänt

I väntan på bussen har vi tappat bort halva sällskapet!

Skojjar. Vi vet bara inte vars dom är :)

goda råd på vägen

Kategori: Allmänt

Lagomt till allsvenskan tänkte jag som vicekärring i laget dela med mig av några visdomsord. Petra blev ju lite tagen på sängen sist hon fick kravet om att yttra något klokt. Så, här finns dom, bara läsa och plocka med sig!


x Bättre slå än illa dropa.

x Tomas är coach till alla barnen

x Lär sig sportens stora gåta, serva, passa och va slåkåta

x Anfall är bästa försvaret

x slår man på domarn får man domen tåla

x de som viskar förlorar

x Den som väntar på pass, väntar aldrig för länge

x det som inte dödar, är dåligt

x Efter pass kommer smasch

x Ett poäng kommer sällan ensamt

x Gammal kärring rostar aldrig

x har man slagit A:n kanske man får slå B:n

x i krig och setboll är allting tillåtet

x Bra serv sitter

x När blocket är borta slår centern i hörnet

x ropa inte ut förrän du är riktigt säker

x Som man tränar får man spela

x bollen faller inte långt från blocket

x Den som kämpar, den vinner


Ja, det var all den visdom jag kunde dela med mig av just nu!
NU kör vi brudar!

/ #7 Felicia morén Vd kärring

Vem blev queen of the court?

Kategori: Allmänt

hej på er!

Upppdateringen.. jag vet. Men jag har faktiskt nått att skylla på! När jag för en gångs skull har tid och ork att skriva så funkar internet bra de första 3 minuterna. Bilderna laddas upp fort och allt flyter på. Sen börjar det ta typ 100år att ladda upp bilder och kort därefter försvinner internetuppkopplingen helt. Och självklart när jag inte har tid att blogga så funkar allt skitbra.Vilket leder till att blogginläggen aldrig skrivs. det har ju även varit lite problem på sidan med hackers o.d. så jag tror att man hur som helst inte har kunnat vara inne på bloggen. I alla fall inte jag..

 

Men i alla fall, slut på bortförklaringar åter till ämnet. För några torsdagar sen så hade vi lånat in lite folk och drog igång en vanlig hederlig liten queen of the court-turnering! Självklart var kameran framme, och det blev otroligt fina bilder! Eller ja.. bilder i alla fall.

 

och här bakom mig syns även min medhjälpare (kan vi kalla det), Linus Nilsson! :)

och hennes svenskalärare var...?

den här tavlan mina damer och herrar var inte att leka med. det var siffror all over the place! inte konstigt att de blev bökigt inni huvet... men som tur var så hjälpte folk mig att räkna om alltihopa. tack för de!

Julias sadface efter att gått med förlust i varje match. (dock endast vid den tidpunkten!)

så här glad blev johanna då hon fick veta poängställningen!

1:a Johanna Wikberg, på imponerande 44 poäng!

2:a Rebecca Gustafsson, tätt efter med 39 poäng.

3:a Jonna Nilsson, på 19 poäng.

Och resten kan vi kalla glada fyror! :)

 

SKETABRA SLIT allihopern!

 

 

Kan ju även passa på att lägga ut några bilder från då va var i Jomala och spelade sist…. För typ hundra år sen. Men de kommer ju i alla fall någon gång!

Och eftersom att tomas redan har skritvit om det så ids jag inte göra det också. Lägger bara in några bilder som ni kan roa er med att kolla på! :)

 

 

tomas "kräks" i en soptunna av pallans tydligen oätbara macka!

den här maskinen var inte att leka med vet ni! först fattade jag inte vars jag skulle stoppa pengarna, sedan försto jag inte vars man skulle trycka osv... och till råga på allt trodde jag att den stal en hel 10:krona av mig! vilket den givetvis inte gjorde men vad skulle jag veta. pallan kom då till undsättning och tryckte på en magisk knapp, då ploppa min peng ut igen. Hallelujah-moment! (stavning..)

hur många bussar kan man va på en bro egentligen?!

 

.

.

 

när folk sover ska man ta kort dom! för tt de är snällt! typ...

även när folk låtsas sova..

den här bilden alltså... spelar som ingen roll vem man kollar på. alla är som lika... fina...

okej, vi vet att Norsjövolley kan va lite svårt att stava men... hallå?! ;)

smuuuurfarna is coming to town..

Alla är superduperglada efter en gööörgo vinst me 3-1 på Åland!

och till helgen bär det över havet igen. nu hoppas vi dock att vi har trippelkollat biljetterna så att vi tar oss dit utan hjärtinfarkter!

och efter helgen lovar jag att vara lite halvsnabb med att lägga ut bilderna som kommer att tas!

// Sofia G-son

 

Bra jobbat Tjejer!

Kategori: Allmänt

HejHej! Torsdag-fredag 6-7:e januari, så spelades Distriktmästerskapen nere i Katrineholm för flickor och pojkar födda -97 och yngre. Självklart hade Nordsvenskan ett lag med spelare från Norsjö, Glommers, Iksu och Storuman där nere!  Tjejerna hamnade på en 5:e plats. Bra jobbat tjejer!

Nytt år

Kategori: Allmänt

Jotack, nu är julen slut, och kort därefter tog ju även året slut. Äntligen! det btyder att det nu bara är 12 dagar kvar tills vi får spela match igen!
Den 15 januari packar vi våra väskor och drar utomlands ( okej, det där lät häftigare än tänkt) vi åker till Åland. Alltid en lika gungig och otrevlig resa, om ni frågar mig. Men då är jag också alltid den som står med darrande knän och ett grönnyanserat fejs.

Nog om mig.

Visste ni att Norsjö volley just nu är ett utav landets 16 bästa volleybollag inom damvolley?
Det visste inte vi, men som tur är har vi ju våran ständigt välinformerade coach som kan berätta sådana saker för oss, och är det inte lite häftigt? Vi tycker det, och det borde ni med tycka. Därför tycker jag att ni genast bokar upp helgerna för häftig volleyboll i Sporthallen!

Ciao!
/ #7