NvK

SM-kval i Storuman

Kategori: Allmänt

I söndags var det u19 och u21 SM-kval i Storuman. Men det var bara vi och Storuman som var med så vi gick som till "final" direkt. Mycket händigt må ja säga! Så vi gatt alltså bara spela två matcher, och mot samma lag dessutom. Ungefär iallafall. Vi som for iväg var det allsvenska laget -Felicia och Petra som tyvärr var för gamla. Men + Jonna Nilsson och Erika Lindberg från div2. Och Tomas då förstås, och även vår chaufför dagen till ära Hans Larsson! :)
.
.
I första matchen som var u19, fick dock Johanna inte vara med. Utan hon fick vara ass coach istället. Eftersom att hon var för gammal. De äldsta spelarna som får spela u19 är de som är födda 1994, så hon fick vackert vänta till u21 matchen. Iallafall så vann vi första matchen med 2-0 i set. Siffrorna minns jag inte helt hundra men kanske typ 25-13 och 25-14 eller nått där i kring.. :)
.
.
I den andra matchen vann vi också med 2-0 i set men vi tappade fler bollar. Iallafall i första set. Siffrorna blev väl typ 25-19 och 25-14. Ni får gärna rätta mig ni som vet för jag har absolut ingen aning! Så eftersom att det kan vara fel får ni ta setsiffrrna med en nypa salt...typ..
Kameran var med förstås, så här har ni några fina bilder. Ursäkta på förhand för den alldeles otroliga urdåliga kvallan på bilderna. Ljuser i sporthallar är som inte det optimala för att ta kort i. Iallfll inte med min kamera. Men aja, he dug! :)
Johanna är taggad!!
Malina njuter av att det äntEligen är dags för match igen..
Jag gillar att alla står ungefärt likadant. Lite halvcoolt tycker jag!
Emelie som var lagapten för u19 tackar för matchen. Vi andra också förstås men ja, ni förstår vad jag menar.
Storumans lag
Glada tjejer efter den första vinsten för dagen! Erika är också glad, även om hon inte syns på bilden!
Ett sätt att roa sig på..
När julia tog fram si päronrisifrutti var vi alla lika skeptiska. Men ska inte döma folk(risifruttis) från utsidan, för innerst inne kan dom vara goda! Och det gav den här risifruttin oss ett bevis på!
Nu kommer det att komma bilder på servande folk. Inte det lättaste uppdraget när kameran inte är riktigt lika snabb sm jag men några halvbra kort blev de ju iallafall! :)
Förutom på Pallan.. Tog typ tre krt när hon servade och alla såg typ precis likadana ut! Hon var helt enkelt för snabb för mig!
Efter matcherna drg vi på Sibylla och käkade middag
Det ska alltid vara med en sån här bild när man ät någerst me sugrör. Det bara är så!
Jaasi. Inlägget börjar lida mot sitt slut men jag måste bara få berätta vad vi gjrde i bilen på väg hem! Jag och Julia utmanade Johanna i ett på spåret-spel som hn hade med sig. Som väntat förlorade vi ju förstås men hör på det här! Bara med två poäng. Det kommer jag att leva på läänge vettu Johanna! ;)
*
*
Och om jag nu ska aslutt dehär på ett snyggt sätt måste jag ju annonsera om matchenvi har ihelgen! På lördag kl. 14.00 spelar vi åtetigen mot Jomala på hemmaplan. Och det är den sista matchen för i år. Eller iallafall för den här säsongen. Så jag hoppas att vi ses!
Oj justja. Borde kanske även påminna er alla som har köpt lotter från säsongslotteriet att dragningen av det görs innan matchen så på matchen presenteras alla vinnarna! (tror jag iallafall... :))
*
Iallafall, vi ses i hallen på lördag! // G-son

Nu är de dags igen!!

Kategori: Allmänt

Dags för hemmamatcher. Lördag kl 14.00 möter vi Göteborg och på söndag kl 12.00 möter vi Lund. Observera att söndagsmatchen är lagd kl 12.00! På lördagsmatchen bjuder Handelsbanken på fika!

Vi mötte både Lund och Göteborg i januari, och då vann vi mot Lund, men förlorade mot Göteborg.

Vi ses i hallen i morgon! :)

/ Johananas #9

Falköping & Södertelge...

Kategori: Allmänt

Ja hörrni.. Ihelgen har ju laget än en gång varit nere i Sverige och härjat. Dock inte lika långt som förra gången, men ändå en bra bit ner! Och som ni nog redan läst vann vi matchen mot RIG Falköping med 3-2, och förlorade mot Södertelge med 3-0. Så två fina poäng fick vi ju iallafall med oss och nu ligger vi på tredje plats i tabellen! :D
*
Jag förmodar att ni sett den fina illustrationen av vad som hände i lördags som petra så fint ritade. Nå mycket annat kan jag inte skriva, det summerade det hela vldigt bra tycker jag. Men vad jag kan säga är att vi gjorde ett sketabra jobb i matchen, att vi vände ett 2-0 undrläge till vinst med 3-2. amaziiiing! som mycket annat vi gör också förstås! ;)
*
Matchen mot Södertelge vet jag inte riktigt vad jag ska säga om. Jag säger nog ingenting, då har jag ingenting sagt!
*
Nu blire lite fina bilder! :) Inte helt i ordning men aja..
Louise och våran "emelie för helgen" Moa är så glada över maten vi köpte på flygplatsen just innan vi skulle lyfta. Det var erkligen verkligen just precis att vi hann kan jag säga.! Vi hade egentligen tänkt sitta på flygplatsen i lugn och ro och avnjuta våra korvar/burgare, men icket! Vi fick alltså ta med oss maten på flyget, till allas glädje..? fast kanske inte, för eran vetskap luktade våran mat ganska flåtigt. Vilket inte alla uppskattade. Menmen, a man has gotta eat, aight? ;)
Den fina salladen till maten från flygplasten
Flåtumat´n + de mumsiga havretärningarna det snälla flygbolaget bjöd på. Vi gillar er! Det är Pallan här nedan ett bevis på. Riktigt nöjd är hon! Så nöjd tt hon fick TVÅ skrattgropar! sötpallan. hihi
Skyltarna i flyget sände lite dubbla budskap... På ena sätet får man röka, men måste ha bälte på sig. Och på ett annat får man inte röka, men man måte inte ha bälte. Då säger vi som Tomas skulle ha sagt: Hur tänkte ni nu?
Ja vet att de va nått som hände iochmed den här bilden, men kan icket för mitt liv komma på vad! Antingen gråter hon, eller asgarvar.. minns verkligen inte!
Familjen "social" Andersson..
Om ni tittar noga på mobilskärmen Rebeca håller upp så  är det en sorts sån hära grej.. En sån här man tryck på som lät jättehögt, ja ni vet! Iallafall så hade Tomas nån sånn app på sin mobil men den spelade upp massa andra fina tutsignaler också. Kanske vore något att använda på våra matcherna för att signalera att ett spelarbyte är på g, eller en time-out. Vad tror ni?
This is what we in Norrland call a "kylskåp".
Något historiskt hände före den här bilden blev tagen. Alla är i total chock! För första gången tog Felicia Tomas till sitt försvar när någon sa nått so inte stämde. Fattar ni grejen?! Ungefär lika stort som att jag faktiskt lyckades pricka båda mina tejpkluddar i sopkorgen en gång förra veckan! Så spännande har vi alltså gott folk. Eller iallafall jag..
Moa betalade med kort första gången EVER ihelgen. Också värt att notera! Glad varhon för de men lika glada var inte kön bakom henne...
Skämt åsido! Moa det gick alldeles utmärkt, hade aldrig kunnat tro att det där var din första kortbetalargång! :))
För en gångs skull fick Louise sin mat utan krångel! Applåder till den stackars arbetaren som jobbade alldeles ensam där vi åt, men lyckades ändå komma ihåg allt och det tog dessutom inte så tid. Brava!!
Felicia slg på stort och beställde en 150g burgare. Hon vart mätt!
Så fort vi ser dom här små filurerna utbrister pallan: Åh, dom ha ankor på vintern! eller sa hon änder.. aja..
sovmys!
DEn här bilden gott folk! Den kan jag slå vad om att ni inte har sett alltför ofta! am i right? ;)
Ser ni likhten? ;)
Alla barn på bussen säger blä, blä, blä.. Iallafall Malina!
Peekaboo...
Synd att vi inte såg de här klistermärket i början av resan.. tror att vissa saker vi gör inte bör ses av andra..
ÄLSKAR kort som de här, då alla se som lite småroliga! :D
Efter matchen mot Södertelge for vi in till Södertälje och in i stadshuset och fick höra lite roliga historier och annat om staden. Riktigt intressant!
Vi fick även med oss en liten bok om Södertälje av Staffan Norberg, som är kommunråd i Södertälje!
Fick en bok om Södertälje
Felicia är stlt över att vara längre än en stenfigur. Way to go girl!
*
Måste även komma ihåg att tacka gör alla skjutsar vi fått ihelgen. Guld värt!! :)
*
*
Oj, måste ju även skriva om de goda salladerna vi köpt frin Café 56! Tyvärr har jag inget kort på dem, det föll  absolut i glömska eftersom att man bara tänkte på att äta. Så glupska som vi alla i laget faktiskt är.. :P
Inne i kupen på väg tillbaka till vårt kära Norrland hade vi många fina konversationer.. Här har ni några!
*
Patrik: Nä nu måste jag ut ur dom här kläderna.
Paulina: Ajdå....
*
Nu minns jag inte riktigt i vilket sammanhang det var, men under kvällen klämde iallafall Patrik ur sig att nånting va " on the hår".. tänk er det med lite english accent. De ni!
*
Måste även passa på att skriva om stackars SJ-damen som pratade i högtalarna på morgonen. Det var ju så att vi som vanligt var försenade, och hon berättade det och pratade om anslutningar hit och dit. Plötsligt hör vi en spräcklig röst i högtalaren som berättar på engelska hur ledsen hon var att hon inte hade informerat även på engelska. Ungefär såhär lät det: blablabla... and I really hope you will forgive me for not speaking english... blabla... i´m so sorry. osv!
Vi säger bara såhär: SJ.. We forgive you!
*
Nu vare som schlutt på berättelser från helgen. Men till helgen får vi nya fina saker att berätta, för då har vi ju nämligen två hemmamatcher. Både lördag och söndag, mot Göteborg ch Lund. Och vi är taggadeeeee!!!
Hoppas vi ses! :)
// G-son

Vo henne? Jo vi loosa

Kategori: Allmänt

0-3 till södertelge.. Även om vi hade en hejjande publik i form av utflyttade Norsjöbor så kom vi inte riktigt upp i toppformen. Längre inlägg kommer när vi landat hemma
#1
Ps. Helt underbart mottagande av södertelgeborna :)

Vo henne? Jo vi vann!

Kategori: Allmänt

Lägger in en illustration om dagens match. Detta skulle jag vilja säga hände mellan andra och tredje set. Vår vän baggern kom ikapp eftersom vi tydligen lämnat honom på något tåg eller flyg.

Matchen slutade med vinst mot falköping 3-2.

Vårgårda

Kategori: Allmänt

Hejhopp. Just nu sitter vi på ett tåg och passerar Vårgårda. Vi har idag hunnit åka buss från Norsjö till Umeå, flyga till Göteborg, med mellanlandning i Bromma. Tomas påstår att han såg Tomas Ravelli i Bromma, men jag synar. Hade lika gärna kommit vara hans brorsa. Moa är redan less på allt tjatter och enligt Tomas blir det bra värre desto längre helgen lider..


/ Johananas #9

Btw, vi undrar, när kommer NVK:s plan?

Brrr

Kategori: Allmänt

I said brr it's cold up here, there must be some trouble in the atmosphere!

Imorgon börjar en ny träningsvecka, rätt skönt att vara svettig i hallen när det är -40 ute. Till helgen väntar Södertelge och Falköping på bortaplan vilket också är sista bortahelgen i allsvenskan och vi är laddade till tusen ;)



Over and out / #1

Jomala resan

Kategori: Allmänt

Hello världen! Petra intar bloggen.
Nu äntligen har man tagit tummen ur och laddat in bilderna i datorn.
Jag har en förmåga att radera förluster ur minnet men som ni kanske vet förlorade vi med 1-3. Vill ni veta mer om matchen får ni leta åt en gammal Norran :)

VARNING! Bilderna kan vara i oordning.



Bilden talar för sig själv....




Röd jacka = Norsjövolley.


Felicia in action on Arlanda!



Oops kanske Julia tänker.. Eller så är det min kiss och bajs humor.



Frizzz







Vårat nya gigantiska proffs Rosmarinka Spikelund är lite kameraskygg men fruktansvärt lik en viss fd glommersbo.. 




Vad är oddsen att vi på färjan ser en finsk pajk i blå smurfmössa? Dock minus NVK tryck.
Bildbevis i bakgrunden









Vi är ju trots allt tjejer så några flätor hinns det med under resorna.




Tydligen visste hela färjan om att vi skulle komma nu när våra mössor blivit en ny trend.








Min läsning vs Johannas läsning.




Sofia och Johanna tog sig an denna lilla parvel. Kan inte påstå att dom njöt av smakupplevelsen men dom fick iallafall Felicia att må illa.






Sofia går segrande ur Buffeen







Barn, börja aldrig använda nässpray! Hittade Johanna ihopkurad i ett hörn och hon ser alldeles för nöjd ut.


Maten var goo. 5 min senare kommer vi ut på öppet vatten och stoora vågor gungar färjan. Petra och Felicia tycker inte att det vart lika kul och somnar illamåendes.





Lite besvikna blev vi på Aron under middagen när 17 åriga tjejer fick i sig mer mat!
Har ni läst tidigare inlägg på bloggen har ni sett vad Aron kan prestera, så en förbättring vill vi se.




Ett ord. Paltkoma!



Fräscht



Malina hade tänkt flyga med en halvfull vattenflaska vilket mannen i tullen i tyckte var okej. Malina får då på plats svepa en halvliter vatten vilket vi tyckte var jättekul men hon fick inte ha publik samtidigt som hon gjorde det vilket inte var lika kul. Detta kort är alltså taget några sekunder efter.



Är Thomas en patriot ute på djupt vatten or is he hard to kill? Fundera på den ni ;)








Vengardium leviosa! Mysteriet kring Sofias spänst är löst





Pallan har alltså 4 händer, inte många som visste det inte.
Vet dock inte hur reglerna funkar på volleybollplan om hon fortfarande räknas som en spelare när hon fortfarande bara har 2 ben? Svar uppskattas!


Men kul har vi :)


Thomas får sista ordet.



Coach Bergqvist over and out.



/Kokapoptotenon #1

Kylan sätter sina spår!

Kategori: Allmänt

Ni som missat de, så har Sibirien intagit vårt kära Norrland. Det är är så kallt att det nästan gör ont att andas när man är utomhus. På grund av det, så blir det inget kval i Storuman i helgen. Det är helt enkelt för riskabelt att sätta sig i bilen och köra dit. Tänk om den skulle strejka och vi blir stående. Fara för livet, som Tomas sa. Så tyvär blir vi lediga från volleybollen i helgen, hela laget. Kvalet kommer mest troligt att hållas i slutet av månaden.

Ha en härlig helg allihopa, värm varandra!

/Johananas

var bara tvungen...

Kategori: Allmänt

Hittade ett fint kort idag när jag var inne och kollade på bilderna från matchen mot Lund. Frågan är ju bara vad vi egentligen gör... Det skulle kunna vara så att vi skriker "DROP!!" lr nått. Men de vet kan man ju inte veta säkert. Jaja, jag bjuder iallafall på den här fina bilden i väntan på nått mer värt att skriva om! Och det lär ju bli efter ihelgen, då vi ska till Storuman och spela u19 och u21 kval. Då lovar jag er att kameran ska med också! Hare tills dess! :)
/ G-son