NvK

bättre sent än aldrig, visst?

Kategori: Allmänt

pga brist av tid och internet så har jag inte hunnit lägga upp all fina bilder från jomala-tierp resan. men dom kommer nu, bättre sent än aldrig!
.
allt började med full fart, som vanligt i laget.
kameran gick att ställa in på ett läge som hette skönhetsbilder. det funkade inte!
under tiden på färjan hade jag(sofia) och rebecca andersson slagit vad. om jag skulle klara av att vara tyst under hela resan på färjan påväg till åland skulle hon bjuda mig på mat. skulle jag inte klara det skulle jag bjuda henne på mat. det hela gick bra till en början, men sedan började vi (eller dom andra då) att prata om taxfreen. då sa rebecca: nä, nu far vi till taxfreen. åsså ställde dom se upp, och då fick jag panik för jag satt fortfarande och åt, så jag sa: ja me! alla vände sig om och kollade på mig, jag fattade först inte varför sen kom jag på att jag hade ju råkat prata. o då hade det bara gått 47 minuter av resan. så här skrattade jag så mycket så att jag grät efter den förlorade vadslagningen.
louise är en stolt 17-åring!
och hedvig är stolt reserverad, av vem är ju den stora frågan?
en av helgens stora diskussioner var hur man uttalade godisen mentos, mentås, eller mentåss. julia argumenterade så att det heter mentås, för det är bara ett s. en då kom rebecca g in i diskussionen och sa: ,em vadå, även om man bara stava häst me ett s, så säg man ju ändå som att de va två, alltså hässt. efter ett tag konstaterade iallafall johanna att man säger mentåss, och jag konstaterade att man säger hässt. då var det löst!
möjligtvis är det så att vi kommer att starta en ny flik här på bloggen. "petra undrar!" och den inleds här med frågan: är detta anna palms lillasyster? de var en tuff nöt för petra att knäcka, och jag vet ännu inte om hon har kommit fram till något vettigt svar. det får ni veta senare, i "petra undrar!"..
emelie var helnöjd med det fina rummet vi fick på gästis ihelgen. gästis i detta fall är ett vandrarhem i tierp, inte ett ålderdomshem i norsjö!
kan ni tänka er doften i den stackars lilla garderoben? svar nej, ni kan nog inte ens föreställa er hur svinigt äckligt volleybollknäskydd faktiskt luktar. och själklart vissa mer än andra. ( ta åt er ni som känner er träffade.. reb g? )
så här ledsen var jag över att måsta vara tyst på färjan..
malina och rebecca däremot tyckte att det var jättekul!
johanna var helnöjd efter att ha slått rekordet i quadra pop (?) på emelies mobil. dock senare den kvällen spöade emelie johannas rekord med flera tusen. tyvärr johanna!
petra och vi andra i den ena av minibussarna som skulle köra oss till hallen i åland var jätteledsna där ett tag. bilen började nämligen att koka! så vi fick invänta en annan liten taxi/buss som skulle köra dit oss istället.
jag tror inte att petra skulle ha sett lika glad ut om hon visste vad som väntade på henne på hennes vänstra sida..
i inväntan på den andr minibussen så råkade jag ut för en liten olycka, jag halkade och slog benet under kanten på bilen. och lovisas kommentar till detta var: shit, gick det bra, ska jag hjälpa dig upp? medans petras var: nej, hjälp hon int upp! vi måst ta kort!!
speeden gick tillslut ner på noll, dags att vila litegrann.
sedan fick vi i oss lite mat (och en hel del annat) och därmed mer energi!
pizzasalladen på restaurangen "brorsans" fick 5/5 i betyg av oss i laget. enda nackdelen va att bitarna (?) var så långa..
tomas blev jättemätt efter hans pizza
petra köpte kakor till hemfärden, precis som många andra. enda skillnaden var att hon köpte mjölk till sina kakor!
världens stlrsta paprikor såg vi förra helgen, den i mitten är en egentligen normalstor, då förstår ni hur stora dom verkligen var.
petars fina kaffe efter någon hokuspokusblanding..
louise var helgens finsmakare, just i detta ögonblick försöker hon att komma vad som smakar såå gudomligt.
tummen upp för kakor!
nu känner jag att jag  måste få berätta att vadslagningen mellan jag och rebecca a inte var slut där. jag ville ha revansch, så på vägen tillbaka från åland (alltså på färjan) körde vi kvitt eller dubbelt. denna gång gick det bättre, även om jag fick lite problem när jag skulle beställa mat. tur som en tokig kom malina till undsättning, förstod vad jag ville ha och beställade åt mig. stort tack för det!! och den här gången så klarade jag det, till allas glädje och förvåning!
.
på flygplatsen när vi skulle checka in handbagage osv, så tog sig alla så fint genom kontrollen.. eller var det så att rebecca a hade en sax som var en centimeter för lång för att få åka med? ja, det får ni fråga henne om.
på flygplatsen såg vi även Jan-e från pistvakt och Pekka Heino. coolt!
.
och inte att förglömma så låste ju faktiskt våra coacher ut sig ur hotellrummet på fredagen. precis när dörren slog igen så kom de på vad de hade gjort. och det var att ta rekord i kortast tid att hinna låsa ut sig i ett hotellrum.  två och en halv minut, max tre. så kort tid tog det. så stort grattis till det hörrni!
/Sofia g

Vinst!!

Kategori: Allmänt

Gårdagens nederlag lade vi oss snabbt bakom oss och tog färjan tillbaka. Bussresan var en av de jobbigare med lite väl mycket glada gubbar och tanter från resan.. Hur som helst, vi fick en bra start på söndagen när vi vaknade på gästeriet i Tierp. Frukost vid halv nio och sedan hade vi hela förmiddagen fri, så vissa valde att sova några timmar till, tills vi kunde slänga i oss lunchen, som var riktigt god! Nåja, matchen drog ihåg klockan 15.00 och första ser spelar vi i alla fall bättre än gårdagen, men Tierp tar hem setet med 25-20. Sedan skärper vi till spelat och spelet är riktigt bra.. Hur som helst, efter några duster med domarn så tar vi tre set i rad och vinner med 3-1!!!!!!!!!! Härligt avslut på den här bortahelgen. Nu sitter vi på Brorsans restaurang och inväntar middag. Nu ser vi fram emot den kommande veckan och helgens hemmamatchermot Örebro och RIG Falköping!! // #9

bilder säger mer än ord...

Kategori: Allmänt

äntligen framme, och tack vare internet på det fina hotellet så blev det en några små bilder dagen till ära.
alla i laget njöt av donkens härligheter efter ankomsten. lägg märke till att nästan alla har en mcflurry. förutom johanna som jag tror köpte en paj, tomas som köpte en sundae, och jag som köpte förmodligen världens största muffins. o aron som bara höll sig till själva maten!
hotellet hade till allas glädje en ismaskin!!
emelie var jättaglad över att få följa laget på ännu en oförglömlig resa..
julias kommentar till denna bild: " åh, nu tror jag att jag blev ganska snygg" sedan såg hon kortet. hon ändrade sig ganska fort.
även denna gång, trots varningarna kunde rebecca inte undgå ficktjuven som härjade på centralen..
nu taggar vi inför morgondagen!! :D
// lilla g-son

nu ska vi visa vart skåpet ska stå !

Kategori: Allmänt

Mot umeå, taggade till 1000 !

Två matcher, en vinst!

Kategori: Allmänt

Puh, är helt slut i kropp och knopp efter denna helg, men ska försöka knåpa ihop ett inlägg.

Så, lördagen inleddes som vanligt med lunch på Vuxenskolan. Denna gång hade Hedvig Paulina och Julia kokat ihop en utsökt bacongryta. Efteråt så bjöds det t.o.m. på kladdkaka, och Sofia som nyligen fyllt 16 år fick blåsa ut hela två ljus.

Födelsedagsbarnet med kladdkakan och sina två ljus!

Efter vi gått igenom lite taktik och klippt alla hjärtan som skulle klippas, eftersom det är Kärleksvecka i Norsjö, så drog vi till hallen för att få upp hela arrangemanget. Det gick fort och smidigt som vanligt, tack vare alla som är där och hjälper oss, STORT tack till er!

Här har vi en bild när vi sätter upp det största hjärtat bakom seket.. Det roligaste med hela bilden är nästan Petra, för just när jag tog denna bild så står hon och inspekterar en mobiltelefon och säger: Alltså vars pratar man?


Så, matchen då. Första set gör vi riktigt bra ifrån oss. Är hårda och tuffa i anfallet och sliter bra. Vi får lite press på Ljungby och är riktigt nära att ta hem första setet. Dock så tar Ljunby hem det, och det gör att vi faller tillbaka i andra set. Fegar lite för mycket, och kommer knapp till anfall, och som vi alla vet så är det när man får press på de andra i serve och anfall, då kan man vinna bollar. Andra set tillfaller även Ljungby. Tredje set skärper vi till oss, men kommer ändå inte riktgt in i det spel vi hade i första set. Ljungby tar hem matchen med 3-0. Tror att dagens publiksiffra är kring 150 pers.


Dag två, söndag, möts vi i hallen halv ett. Eftersom vi lämnat allt kvar sedan dagen innan kan vi direkt fokusera på matchen. Och nu såhär 3 timmar efter matchen, så har jag inte så mycket minne av hur de första 4 seten gick. Vi vann två, de vann två. Vi följs åt ganska bra i siffrorna om jag inte minns fel. Vi får inte riktigt stopp i blocket i de första seten, men i andra halvan av matchen så börjar vi få utdelning av vårat block, och vi går till ett femte och avgörande set. Här inleder Malmö med en servemiss, och det kändes redan där som om att dom förlorat matchen. Vi öser på och det står 8-4 när vi byter sida. Sista setet var det riktigt bra energi i laget, vi har fokus på det vi ska göra och vinner sista setet med 15-9 och därmed hela matchen med 3-2!

Det kommer mest troligt upp ett mer utförligt och mer analyserat referat av Tomas på hemsidan under veckan så håll utkik där vettja!

Vi avslutar med en bild på laget och spättekakan som Malmö så generöst hade fraktat upp till Norsjö åt oss, vi tackar och bockar för det, jag tror Sofia upptäckte sin nya favoritkaka (för det är väl en kaka?)

Tycker att Tomas kommentar när han skulle ta bilden var rätt skön.. "Måste Malina se ut sådär?"
Jag tycker att hon är söt.

Nu vänder serien!

Kategori: Allmänt

Tjenixen.. Nu har det gått hela två helger utan en allsvensk match. Dock så har den varit fylld med SM-kval, så det har inte gått någon nöd på oss spelare!

I helgen vänder serien och vi möter Ljungby och Malmö för andra gången. Under de senaste veckorna så har en del sjukdomar härjat, och en och annan skada (som bland annat jag har på mitt samvete, Lina I am so sorry) har drabbat laget. Men i morgon samlas vi återigen på Vuxenskolan för att käka en lunch ihop hela laget, som denna gång Julia Hedvig och Paulina så mästerligt ska tillaga!

Nu kör vi tjejer, så hårt att det ryker!

/#9