NvK

Hej där!

Kategori: Representationslaget

Ikväll mellan 17:00-19:00 finner ni några av vi ur representationslaget på Konsum där vi hjälper till att packa dina varor. Ni glömmer väl heller inte att det är match imorgon? denna gång är det Rissne som står för motståndet, 14:00 i hallen ses vi!
 
 
//Librooo #6

Årets julklapp är här!

Kategori: Representationslaget

Årets julklapp utses varje år av Handelns utredningsinstitut. Årets ska tydligen vara hörlurar, men vi i NVK misstycker. Årets julklapp är inget mindre än en mugg med NVK:s logga! Perfekt till morgonkaffet, eller den varma chokladen efter en lång promenad.

Glad tjej

Kategori: Representationslaget

Sofia G visar att hon inte behöver några täckisar denna vinter, när hon fått på sig alla sina skydd så är hon redo att möta vinterns kyla!

#9 Johanna Wikberg

Kategori: Representationslaget

Namn: Elin Johanna Wikberg (Kallas även Jockel, Joshen, JW, lella,
Johananas.

Ålder: Fick se dagens ljus morgonen den 22 juli 1992, vilket innebär att jag är 20 soliga somrar!

Längd: Hela 1 760 000 mikrometer!

Position: Spiker (Gick dock passare ända tills jag kom till Norsjö)

Kort om: kommer ursprungligen från metropolen Glommersträsk. Gick gymnasiet i Arvidsjaur, naturvetenskapliga programmet. Blev efter gymnasiet västerbottning i och med flytten till Norsjövallen där jag numera bor med min vita vovve Vira. Jobbar på enda cafét i Norsjö; Café 56. Har fyra äldre syskon och en yngre bonusbrorsa och fyra syskonbarn. Som person är jag ganska "passionerad". Blir jag glad så finns det nästan ingen hejd, och blir jag upprörd är det kanske inte så kul att stå i min väg.. På både gott och ont! Men kan väl ändå säga att jag på äldre dagar till en viss del lärt mig hantera mitt temperament.

Synliga visdomständer: 4 st. Har alltså fått alla. Innebär det att jag är vuxen?!?!

Operationer: opererades som 6-åring för ett ljumskbråck. Fick glass och kex när jag vaknade upp efteråt. Lite plåster på såren för att inte kunna resa sig upp.

Idol: Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump. Behövs ingen motivering. Best.Damm.Girl.Ever.

Största adrenalinkicken i Volleyboll: svårt att säga. Ett singelblock är hyfsat "in your face". Men ett serveess är väldigt nice det med. Får adrenalinkickar av allting nästan under match.. Svårt att behålla lugnet ibland.

Dold talang: kan spela "knocking och heavens door" på gitarr. Och ja, det är en dold talang då jag är så omusikalisk som man kan vara. Annars så kan jag vicka på öronen.

Andra intressen än Volleyboll: Gillar sällskapsspel, alltså gamla hederliga brädspel, och då framförallt frågesporter. Tycker om att vara utomhus. alla årstider. Fiskar gärna, även om firrarna inte alltid vill göra mig sällskap. Uppskattar en trevlig bingokväll i Fromheden. Tycker även riktigt mycket om att sova, vilket kan tyckas vara lite lustigt när jag kan ha riktigt svårt att koppla av och göra ingenting ibland....

Spinning med herrarna!

Kategori: Allmänt

Nu var det dags!
Det omtalade spinningpasset hade äntligen fått ett datum, i måndags! 
 
Ungefär halva laget dök upp, spända av förväntan.
 
Jesper hade klätt sig rejält för att inte börja frysa om det skulle börja blåsa mycket när han cyklade fort i nedförsbackarna. 
 
Det var Lina Wallinder som höll i passet och hon gjorde det bra. I 30 minuter flåsade vi ikapp med musiken!
 
Efteråt var alla trötta och nöjda. 

Nöjdast var nog Jesper som inte behövde oroa sig för att frysa, men risken för drunkning var större...
 
 
/Herrlaget


 

Bilder från Jomala-matchen!

Kategori: Representationslaget

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#12 Erika Lindberg

Kategori: Representationslaget

Ålder: 17år 4mån

Längd: 185cm

Position: Center

Kort om mig: oJag är bor i Norsjö och har bott där hela mitt liv, förutom dom 3 första dagarna som var på skell bb. Jag går på Norsjögymnasium, industriprogrammet inriktning trä. Min familj består av en mamma och pappa och mina 2 syskon (en syster och en bror).

Synliga visdomständer: 1 tror jag

Operationer: Blindtarmen,öronen (opererat in rör), höger öra (va nästan döv), opererat in en liten EKG sak, sytt överläppen.

Idol: Har ingen idol, ser upp till alla!

Adrenalinkick (volleyboll): Få till en riktigt bra spike!
Dold talang: Att jag kan somna riktigt snabbt nästan vart som helst.

Andra intressen: Att göra ingenting, lyssna på musik, spela spel, umgås med familj. Tycker även de är kul att sjunga och dansa men är rätt värdelös på de :P

#2 Malina Fransson

Kategori: Representationslaget

Namn: Alice Beata Malina Fransson

Ålder: 17 år

Längd: 178 cm

Position: spiker

Kort om: jag är en sprallig tjej i sina bästa år med mycket temperament, går på Norsjö gymnasium och bor även i egen lägga vilket innebär att jag gör allt själv;-)

Synliga visdomständer: NOLL! sad but true

Operationer: har tagit bort mina dåvarande gigantiska halsmandlar, har även blivit nersövd för att slita ut några tänder även om de int räknas som en operation riktigt så var jag ändå så våglig att he den där masken över mitt face när jag va så liten så de är värt att nämnas!

Idol: farsgubben

Största adrenalinkicken i Volleyboll: Att dunka in en boll och motståndarna int ens ha en chans att kunna ta den.

Dold talang: att prutta med händerna

Andra intressen än Volleyboll: shoppa, sova, snowboard och sport överhuvudtaget är alltid kul att få delta i!

Vinst!!!

Kategori: Representationslaget

Hade gjort ett långt och fint inlägg om gårdagens match. Men det ville visst inte publiceras. Försvann ut i cybervärlden.

Kort och gott, vi vann med 3-0 mot Jomala med 25-13, 25-21 och 25-6.
Lite ojämna siffror men en vinst är det, 3 P. I andra set gav vi bort halva setet kändes det som. Skötte inte servemottagningen. I tredje gav vi inte bort en boll, vilket ledde till 25-6.
Petra Andersson fick priset för bästa spelare. Otroligt kul att få vinna på hemmaplan även denna helg!

Tack till publiken som var där och hejjade. Även denna helg var det över 200 personer på läktaren. Riktigt kul!

Nästa match är första december mot Rissna hemma. Ses då!

/#9

GAMEDAY

Kategori: Allmänt

 

Matchen mot Sollentuna

Kategori: Representationslaget

Ja, nu har det ju snart gått en vecka sedan vi gjorde vår hemmapremiär mot Sollentuna. Lite kort om söndagen är väl att vi hade en bra dag rakt igenom. Samma gamla vanliga uppladdning med lunch på vuxenskolan. Lite taktiksnack efter det. Ruggigt bra uppvärmning och hela truppen vad på g. Sollentuna hade med sin en trupp på 7 spelare om jag inte minns fel. Set ett och två styrde vi och ställde rakt igenom, vi fick servepress och hade ett rejält slit i försvaret vilket ledde till setsiffrorna 25-14 och 25-15. I tredje set inledde Sollentuna rätt bra. Dom fick en ledning med några bollar, men när siffrorna blev tvåsiffriga kom vi ifatt och gick förbi med samma stabila och offensiva spel som i de två tidigare seten. Här blev setsiffrorna 25-16.   Malina fick priset som bästa spelar, bra jobbat tjejen! Bra jobbat hela laget för den delen. Man hade en riktigt härlig känsla i kroppen när man kom hem.
 
Herrlaget som varit i Skellefteå och spelat ett sammandrag i Sverigeserien hann hem till sista setet så Jesper hann ta fram kameran och fota lite. Grattis grabbar till segern mot Iksu!
Här är i alla fall några av bilderna Jesper tog.. 
 
/#9
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemmamatch!

Kategori: Representationslaget

Hej på er!
 
Vi började veckan med en lite kortare måndagsträning som sedan avslutades med fotografering, dessa enormt vackra blider kommer publiceras på matchaffischerna samt till säsongslotteriets affisch! Så håll utskik!
Tisdagsträningen flöt på i all fart, riktigt bra spel måste jag säga! Torsdag och sista träningen innan match. Vi laddade som vanligt upp med 35min tuff spinning ledd av Lenn på Jump-in och rödrosiga i ansiktet begav vi oss till hallen för bollpass, ett riktigt bra sådant!
 
Imorgon är det då som sagt dags igen, hemmamach! :D
Denna gång står Jomala på andra sidan nätetet, ett lag vi mötte i årets första match, en match på Åland som slutade 3-1 till vår favör!
 
Vi är ett taggad gäng som bara längtar till att klockan ska slå 14:00 imorgon, hoppas vi ses i hallen!
 
// Hjelte #6

Herrlagets andra sammandrag

Kategori: Allmänt

Nu var det dags igen, Skellefteå arrangerade andra sammandraget för säsongen. Vi samlades i campushallen för att ta oss an IKSU och Slussfors (Storuman)

Först IKSU kl 9.30 och Slussfors kl 11.00. 

Första matchen och första set började med ett mindre kaos. IKSU kunde ta ledningen och vinna första set enligt deras plan

Men vi kände att vi hade mer att ge. Efter ett snack i pausen kunde vispela mera avslappnat och fick flyt i vårat eget speloch kunde vinna andra set. Även tredje set gick bra och vi spelade som vi skulle och vann även det och kunde inkassera säsongens första segermed 2-1 mot IKSU! SKÖNT!

Match nr 2 mot Slussfors på andra sidan blev tuffare. Vi började rätt stabilt och kunde hänga med bra. Tyvärr så håller vi inte hela vägen i första set och förlorar med 25-22.

Med goda förhoppningar inför följande set så kände vi, att trots en setförlust så hade vi goda chanser att knipa ett set eller två.

Tyvärr så kommer vi inte igång i dom resterande seten i matchen mot slussfors och dom kan spela sitt spel och även gå segrande ur denna match. 

Vi faller mest på våra egna misstag. Men det är ju saker som går att förbättra. Så till nästa sammandrag i Vännäs den 1:a December ska vi vässa formen och sikta in oss på nya segrar. 

Plus i kanten går till Jonas som gör fina inhopp som passare och levererar fina pass när det krävs. Även till Jonn som gör ett bra jobb över hela banan och dessutom stod för en riktig delikatess när han gjorde en räddning med en snygg ”pancake”.  Vilket fick Jesper att bli riktigt avis och undra hur det känns att ha fler kroppsdelar än fötterna i marken någon gång.  ;-)

Men något som vi missade under stora delar av sammandraget var att ta kort! Därför kommer det en lite sämre bilduppdatering än tidigare.

Under segermatchen var inte den stora kameran framme alls.

Men då är det tur att tränarn kunde leverera med sin mobiltelefon!  

Mange inledde starkt med servarna (OBS! Han har två armar i verkligheten)
 
Jesper, Wille och Erik snackade genom taktiken i framlinjen.   
 
På den här bilden finns det en väldigt ovanlig sak som är väldigt imponerande fångat av fotografen (Aron). Nej det är inte att Jesper slår med vänster arm, det är att hans tröja inte är upp vid mellangärdet även om han hoppar och sträcker på sig! Det är stort! 
 
 
Erik och Mange gör sig klara för mottag, Jesper tar en promenad framme vid nät. 
 
Jesper blockar och Erik och tröjan smyger upp samtidigt för att både täcka och inte täcka.. 
 
 
Sen blev det bara 4 bilder från matchen mot slussfors.
 
Simon, Erik och Jesper spanar in Ali Rezas backspike
 
En bild på en volleyboll för att kolla ljuset och vitbalansen...
 
En bild på en framlinje och ett par korta shorts från slussfors..
 
och en sjukt nöjd Wille efter första segern! 
 
Tack för oss, vi kommer tillbaka! 
 

//  Herrlaget.

Fotograferingen!

Kategori: Representationslaget

Efter träningen igårkväll så drog vinnas mot fotostudion, där det vankades fotografering för matchprogram, affischer, hemsidan osv. En hel del skratt fick vi oss! Kort och gott, här kommer lite bilder.

Favorit i repris!

Kategori: Representationslaget

Hur många spelare ryms uppe i en domarstol?

And the magic number is...

Kategori:

72!
1kg köttbullar från Coop innehåller alltså 72 st! Vi köpte två förpackningar för att de skulle räcka till att mätta våra volleybollmagar(vilket ord, jag vet..) alltså hade vi 144 köttbullar från start. Så var och en skulle få 10,28571428571429 köttbullar var! (Huvudräkningen är på topp idag!;))
Vilket vart alldeles precis lagom för att vi skulle få nog energi till att rycka till oss ännu en 3-0 seger. Awesome! I och med det ligger vi tvåa i serien, 2 poäng bakom och med en mindre match spelad. Och en chans till att avancera får vi redan till helgen, då jomala kommer på besök. Så nu väntar en träningsvecka till sedan match igen. Kul att vara igång igen!!
Vi höres! /Sofia

Bara för att jag kan!

Kategori:

Nu har jag gjort något helt otroligt! Jag har räknat hur många köttbullar det är i en förpackning! Och jag tänker i detta inlägg lämna er i ovisshet. Jag tänker låta er gissa. Kul va?!;)
Ikväll kommer det revolutionerande svaret!
Varför jag har gjort de här är för att jag just nu är på vuxenskolan och lagar lunch tillsammans med Rebecca o Julia till resten av laget. Fick lite lite att göra så jag räknade hur många de va.
Onödigt men oooh så intressant!
Tagga match nu bajj dä wäjj! Ses i hallen kl 2:)
// G-sin

Norsjö - Skellefteå

Kategori: Allmänt

Igår var det dags för hemmamatch igen. Vi tog emot Skellefteå och känslan av ett derby fanns hela tiden. 
Första set började jämnt men Skellefteå kunde tillslut få ett försprång som de kunde leva på och vann första set med 25-19, en setsiffra som kommer åter. 

Andra set började vi betydligt starkare och kunde ta en tidig ledning som tvingade motståndarna till en time out. Spelet fortsatte ganska jämnt men Skellefteå var med kunde plocka in försprånget och gå om i slutet och vann med 25-19, igen.
 
Även tredje set spelade vi bra men det gjorde Skellefteå också som än en gång kunde vinna med 25-19. 
 
Vi jobbade på jättebra hela laget men en särskild eloge till Frida Hjelte och Moa Karlsson. 
 
/Coacherna 

Baka baka liten kaka..

Kategori:

Nu börjar det närma sig hemmapremiär för superettalaget. Självklart ska vi sälja fika även iår som ni kan köpa i pausen mellan andra och tredje set. Eller varför inte mellan alla set?:)
Iallafall så finns det nu bakat för er gluten och mjölkallergiker också! Iår kör vi på klassikern Nvk-rutor(ursäkta om dom vart lite fula, längesen jag bakade..) och chokladbollar! Och för att de som säljer fikat ska få det lite enklare att veta vad som är vad har jag försökt att göra "allergikerkakorna" lite snitsiga. Ni får se själva, bilder kommer här nedan. Och ni får jättegärna smaka också!! Ja tro dom gå äta...
/sofiA #10

Bättre sent än aldrig!

Kategori:

Kan ju slänga in lite bilder från den där kvällen för nån vecka sedan, då vi hade ett sånt där gymcykeltestgrejs. Här får ni!
De undre bilderna är från lite mjukning innan testerna skulle gå av stapeln. Eller ja vet väl inte riktigt egentligen va dom gjorde. Men underhållande var det då iallafall! :)
/G-son

:((

Kategori:

Har gjort otaliga försök att mobilblogga, men icket att de fingerar! Då har jag skrivit så fint för att ni ska få nått att läsa, o tage massa fina bilder som ni skulle fått ta del av. Och sen fungerarvdet inte. Då blir lilla jag smått fb kan jag erkänna, för att citera min kära mentor. Jag blir inte Facebook som alla ni it-människor där ute kan tro, utan jag blir för*#%£ad! Ganska lindrigt dock, men ändå kännbart. De trodde ni inte om mig vavavavava?;)
Menmen, i will nerver give up the struggle. He kom att börj fungeer! Hoppas jag iallafall... Tillsvidare får ni lite kortare och tråkigare inlägg av mig. Men då äre ju tur att vi har andra aktiva bloggare som gör sin beskärda del bloggningen. Så de bli nog sketabra ändå!

Börjar bajj dä wäjj sista träningarna inför söndagens match ikväll. Nu kör vi på brudar!:) / Sofia G-son

Blogg.se-appen:

Jessica Linnéa Louise Eklund #4

Kategori:

Ålder: 15 år och 5/6

Längd: Ca 176

Position: Spiker

Kort om Louise: Går gymnasiet i stan, är jättedålig på att se tv-serier, har en hund döpt efter en fotbollsspelare och jag lider av dåligt lokalsinne

En synlig visdomstand!

Operationer: Minst en i allafall

Idol: Calle Moreus!! (stavas han så?)

Adrenalinkick på plan: Att göra ett bra försvarsjobb

Dolda talanger: Jag kan täppa igen mina näsborrar med min överläpp:)
Spela fotboll och baka!=)