NvK

Tisdagstävling

Kategori: Allmänt

På tisdagar har vi som sagt "tisdagstävlingar", tävlingar i allt möjligt och förra tisdagen hade vi avslutning. Det är nämligen våran ass. coach Sofie Persson From som håller i tävlingen, men nu har ju hon gått och blivit mamma. Stort grattis till dig och Kenneth! Nu hoppas vi att vi får se flickani hallen inom kort! Jag vet inte om flickan fått ett namn ännu, jag föreslog Johanna för Sofie men vi får se hur populärt det var..

Hur som helst skulle vi under tid skriva ner hur  många bokstäver en rad kluriga ord bestod av. Petra tog hem det, och därmed hela tävlingen och kröntes till tisdagstävlingsdrottning.
Sofie tog med en rad priser som vi fick välja bland.

Dessa 95:or

Kategori: Allmänt

Malina hade lånat ett par byxor från någon i Biggest loser idag, så hon bjöd in Sofia till att vara med om upplevelsen i att bära dessa! Man finner inga ord, det är nästan vackert. Så fina är dom!



Och inte missar ni väl att vi möter Skellefteå KFUM till helgen?
Söndag 14.00 i Eddahallen i Skellefteå.
Be there!

/#9

Kostföreläsning!

Kategori: Allmänt

nu ska den mest tekniska av hela jordens befolkning skriva ett inlägg, vi får se hur detta blir. jag hade ju till och med varit duktig och varit papparazzi (dock på tomas initiatiaiv), men har ingen aning alls om hur man gör..
ån annan som är kunnig får väl kanske lägga in bilderna i  senare inlägg kanske:)

men ialla falll så bjöds det igårkväll på en riktigt nyttig kostföreläsning från SISU. mycket bra tips dök upp,  som jag tror att många tog till sig, det gjorde då i alla fall jag. föreläsningen räckte i två timmar, men man fick veta så mycket nytt och bra man hade lätt kunnat lyssna ett tag till!!

Anna (?) som föreläsaren hette pratade mycket om kolhydrater, protein o.d, vad det riktigt var och vad de gjorde. och även varför vi behöver äta, hur ofta och mycket vi bör äta mm. en sak som hon sa som direkt satte sig i hjärnan på mig var att det inte egentligen var så värst bra att grovt bröd (till mångas besvikelse..), eftersom att det ligger i magsäcken så länge. och vi vill egentligen få ut det i blodet så fort som möjligt. hon sa även att man inte ska äta så överdrivet mycket grönsaker (ännu mer besvikelse..), eftersom att det som all annat vi äter tar upp plats i magen. och vi vill hellre kunna äta kolhydrater och proteiner som faktiskt ger oss nödvändig energi, istället för en massa grönsaker som egentligen bara ger os vitaminer och mineraler. man ska dock inte sluta med grönsaker, bara inte överkonsumera så att säga:)

vatten och vätska pratade hon även mycket om, visste du t.ex. att man ska dricka 1 liter vatten (minst, en del behöver 2) per aktiv timme, och även såklart vid andra tillfällen! jag kan då ärligt säga att så mycket vatten dricker jag inte! men det går ju alltid att ändra på :)

vila var också ett ämne som hade förberett, vilan är precis lika viktig som träningen och maten, även om man kanske inte tror det! men för att utvecklas sportsligt så gäller det inte bara att pumpa i gymmet, det är lika viktigt (om inte viktigare) att äta och vila upp sig ordenligt!

nä nu ha ja skrive nog tyck ja, det kanske kommer nån annan och fyller på med något råd eller så, i alla fall bilder!

förresten, ihelgen vankas det derby mot KFUM, matchen spelas i skellefteå så kom gärna om o ta er titt om ni har vägarna förbi. annars kan ni ju gärna göra så att ni får det! och även stort lycka till till div 2 som också har matcher ihelgen! :)


// Sofia G-son #4

Match!

Kategori: Allmänt

Igår, lördag hade vi, Norsjös div 1 lag, hemmamatch, och Härnösand stod för motståndet. Men som vi vet, handlar hemmamatcherna inte alls bara om att komma till hallen, spela och sedan fara hem. Nej, det handlar om så mycket mer än så!

Klockan 08.56 var jag (Johanna) på vuxenskolan och bara några få minuter sedare dök Julia och Lovisa upp. I två härliga timmar hann vi få till 6 stycker riktigt goda tacopajer! Dock var det endast planerat att göra 5 pajer, men det blev så mycket köttfärs så det räckte till 6. Malina dök till slut upp (Det är inte lätt bilen vägrar starta och mn bor i kattisberg..)Men när Sofie hade bestämt sig för att inte äta lunch med oss så blev det över drygt två pajjer. Gladast blev nog Reb G eftersom hon fick ta med sig resten av den glutenfria pajen hem!

Efter vi fyllt magarna, Sofie anslutit sig till gruppen, Tomas gått igenom dagens kommande match, taktik osv, så begav vi oss mot hallen. Upp med seket, nätet, sargen, ja allt vad som nu ska göras i ordning.

14.00 drog matchen igång. Om Jag inte minns helt fel så inledde vi första set riktigt bra. Vi höll i tempot och kunde styra dit vi ville. Andra set föll vi tillbaka lite grann, hamnade i ett saktare tempo och tappade lite fokus. 3:e setet kom vi tillbaka, Reb G drog igång med sina superservar som skakade Härnösands mottag och vi fick en rejäl ledning som vi behöll hela vägen ut. 
Sifforna hamnade på 3-0 (25-18, 25-22, 25-14,)

Vi får se om tomas kommer med något mer analyserat referat från matchen på hemsidan, själv så har man lite blackout efter matcherna och kommer inte riktigt ihåg hur det gick rent spelmässigt.

Något som var riktigt roligt var med helgens match att alla fick speltid. Det är riktigt kul att vi kan "möblera om" och det fungerar bra.

Publiksifforna har jag inte riktigt kläm på, men dyker kanske upp på hemsidan under veckan..

/Johanna #9

Glad

Kategori: Allmänt



Typ såhär glad var jag efter att jag vunnit tisdagstävlingen i tisdags. Nog för att jag mest ser ut som att jag är überspeedad och inte vet hur man kan le på ett normalt sätt. But still, första segern någonsin är viktig!

Jag tror också att anledningen till att jag vann kan vara att om jag såg ut såhär under hela tävlingen så vågade nog Hedvig inte stå kvar..

För övrigt; Bra tränat ikväll tjejer, på lördag ska vi visa Härnösand hur man spelar volleyboll i Norsjö!

/johanna

tisdagstävling, på en tisdag !

Kategori: Allmänt

Snacka om nån som blev lycklig då hon vann dagens tisdagstävling !
Johanna gav ut ett glädjetjut då hon lyckats stå kvar på tårna längst, trots armar i rörelse och med stängda ögon ! Måste ju nämna att de var två stycken som hade bestämt sig för att ta hem segern. Den ena var ju så klart Johanna och den andra var Hedvig. Det var olidligt spännande och till sist var det endast de två viljestarka tjejerna kvar men Hedvig satt ner hälen och var då ute ur tävlingen..

GRATTIS TILL JOHANNA !

(bild på en väldigt lycklig och stolt Johanna kanske dyker upp sen)

Värsta vattendjuren

Kategori: Allmänt

Man kan lungt säga att det var ett taggat gäng inför vattengympan.

De flesta värmde upp i bubbelpoolen, förutom Julia som var hemma och sov lite. Men med rosiga kinder kom hon klättrandes ner i bassängen efter uppvärmningen. Hedvig saknades också men på grund av migrän - men om hon har ett badkar hemma är det bara att titta på bilderna och försöka efterlikna så kan hon nog få till ett skapligt pass.

Vi började med att hämta grejer: flytbälte, hantlar och frisbee. Många funderade hur tunga hantlarna egentligen var, eftersom de är gjorda av frigolit så är svaret: på land inte så värst tunga. I vattnet - mycket tyngre.

När vi fick order om att rita en åtta i vattnet med hantlarna utropade Sofia efter en stund - "Jaha, en sån åtta, jag försökte göra en rak." VEM har hon haft som lärare...?

Njut av dessa vackar bilder. Det ser ut som en grupp som håller på med konstsim.













Vi ska ta oss vatten över huvudet

Kategori: Allmänt

Efter den lyckade bortahelgen med två härliga vinster i bagaget är det vattengympa som gäller ikväll. Frågan är om vi tagit oss vatten över huvudet och vem kommer att sjunka först? En lågoddsare är ass. coach Sofie som har ätit en medicinboll på tre kilo!