NvK

Dubbelborta

Kategori: Allmänt

Resan började som en bortahelg brukar börja.
Bussen går från Norsjö busstation 18:20 mot bastuträsk, i stort sett hela laget funderar över vad de kan ha glömt hemma? Thomas skämtar runt med busschauffören och alla håller i sig i svängarna på våran kära väg mot bastuträsk.
Vad är då annorlunda denna resa? Jo, istället för att vänta några plågsamma minuter (Ibland timmar) så är tåget i tid :) Våra ledare, som i helgen är Thomas bergquist och Patrik Andersson (Sofies Vikarie) tar en lättnads suck eftersom vi har en rätt så tidspressad resa framför oss.
Laget hoppar på tåget mot stockholm, sedan vidare till Malmö och stuvas in i sina kupeer. Sofie har under säsongen infört något vi kallar Tisdagstävling, en tävling med ganska enkla inslag t.ex. kasta svettig sock längst, serva utan att titta m.m. Denna tävling är väldigt allvarlig! Efter 3 vinster får man ett pris :). Eftersom vi har haft väldigt långa tågturer har Tisdagstävlingen flyttats till tågresan ner och eftersom sofie är och letar kändisar i Sundsvall fick Patrik ta över äran att komma på en tävling.
Tävlingen bestod av ett häfte med klurigheter och vi delades in grupper för att lösa detta. T.ex. vilken blomma är Pia Pvits?jo en vitsippa Efter en väldigt komplicerad rättning så hade vinnarna korats. Grattis
Denna tävling var extremt utmattande så alla bäddade upp, stängde kupeerna och somnade så gott:)
06:00 började väckarklockorna att ringa eftersom 06:45 skule vi byta tåg i stockholm. Till Thomas stora förskräckelse var tåget två timmar försenat och vårat tidschema sprack totalt.
En lite lätt stressad Thomas och en lite lätt stressad konduktör möttes då ute i hallen och resten är hemligstämplat! Vi kan iallafall säga såhär, tåget körde i kapp 1 timme genom att skippa arlanda, vi hann med ett tåg mot Malmö och tidschemat var i sin ordning. Thomas vill inte kommentera händelsen!

Efter att johanna haft lite problem med att hitta spår 10 som vi var på hela tiden:) så bar det av mot Malmö.




Framme i Malmö


I Malmö möttes vi av en väldigt välkomnande tränare och de hade även fixat skjuts till hallen utav spelarna i Malmölaget så vi funderar nu på hur vi ska kunna toppa detta välkomnande när det är deras tur att besöka oss, hmm.
När vi kom fram till hallen hade vi dock en passare och en tränare borta, båda två med Andersson i efternamn. Vi funderade på kidnappning ett litet tag men de hade egentligen bara varit snabbare än oss till hallen :).

MATCHDAGS

Vi började med en vanlig uppvärmning som ni Norsjöbor nästan borde kunna vid det här laget :)









Sedan kom det en liten tvist som vi inte riktigt var bekanta vid, Malmö ville ha en individuell inspike vilket innebär att ett lag börjar med sin inspike och kan då slå vars dom vill utan någon på andra sidan. Efter att vi organiserat oss så fick vi faktiskt till en väldigt bra inspike :)

Matchfakta
http://www.volleyboll.se/result.aspx?WCI=wiResults&WCU=2497678

Siffrorna slutade Malmö - Norsjö   3 - 2  (20-25, 25-17, 25-19, 20-25, 16-14) och därmed åkte vi på vår första förlust sedan säsongen började. Jag tror alla känner att vi har mycket mer att ge än vad vi visade i denna match men ett plus är vår energi och upphämtning i femte set, Freja servade ikapp från 7-13 om vi minns rätt men Malmö knep matchbollen.

Eftersom vi nu bara hade ca 30 min på oss att hinna till tåget (detta menade vi med pressat tidschema) så var duschen inte ens ett alternativ till våra medresenärers stora glädje




Efter en 2 timmars tågresa mot jönköping så var vi alla döhungriga så vi hittade ett litet ställe med väldigt god mat men som vi inte kommer på vad det heter just nu :)
Efter maten så tog vi bussen till Scandic där vi knoppade in för att sedan få äta den berömda hotellfrukosten, mums. Scandic låg även mittemot denn arena



När Caroline Nordèn såg detta kunde hon inte hålla inne sin glädje utan det slutade med ett glädjetjut som kunde höras hela vägen över vättern, kan hända att Carro var smått ironisk men man vet aldrig men henne :)

Efter en God natts sömn så var det dags för denna magiska frukostbuffe men hotellet gästades också av ett dam basketlag som till och med fick våra kära 94er Rebecca och Lovisa att känna sig små men frukosten smakade bra iallafall :)

Efter att alla packat sina saker så bar det av till hallen i Jönköping.
I omklädningsrummet spelades det musik, sprayades hårspray och sminkades. Sedan tvingade vi våra fjunisar (Nykomlingar) att vara med på kort:)



Kepsen som Sofia G har på sig fick hon av en karl på läktaren i Malmö, på kepsen står det Norsjö Hockey och om vi kommer ihåg rätt så hette han Bengt och ville hälsa till Nisse i Norsjö.

Efter ett litet pepptalk i omklädningsrummet så började uppvärmningen




Matchfakta
http://www.volleyboll.se/result.aspx?WCI=wiResults&WCU=2497683

Siffrorna slutade Jönköping - Norsjö   1 - 3  (21-25, 25-19, 12-25, 23-25) Skönt med 3 poäng istället för 2 men en match som inte riktigt gick som vi ville, målet var att spela så bra som vi kan och verkligen köra vårat eget race men utgången blev nog det motsatta, det var inte riktigt våran dag.

Efter matchen åt vi på samma restaurang som tidigare innan vi tog bussen till stockholm som tog 4 timmar, något vi kanske gruvade oss för lite men de flesta sov 3 av 4 timmar ungefär så det flöt på ganska bra.

I väntan på bussen

Johanna börjar med att göra en grimas, men gör man en grimas vet man aldrig vad som kommer sen!



Jo då får man TVÅ grimaser tillbaka


Hmm Gissa vad vi tittar på.



Väl på tåget hem mot Norrland så var några i behov av att göra resan minnesvärd







En tävling utfördes även på resan hem men en liten specialare av denna tävling kommer att läggas ut på bloggen därför kommer vi inte att avslöja något om det.

Snipp Snapp Snut....

Anderssonarna

äntligen hemma!

Kategori: Allmänt

skönt att få sova på stillastående mark igen!
Ett längre inlägg om helgen kommer nog senare, men jag ville bara säga till oss : Bra jobbat ihelgen!

Nu tar vi ledigt och laddar inför Alla-hjärtans-dag-matcherna! ;)
/femman

dubbelhemma

Kategori: Allmänt

Det var ju som sagt var hemmapremiär i helgen, och på lördagen var det Uppsala som bjöd på motståndet.
Laget samlades vid 11snåret på Tjädern för att tillsammans äta lunch och ladda inför matchen.
några hade med sig tacos, Felicia hade med sig en sallad som nog hade räckt till hela laget om hon hade varit generös! Sofie däremot hade med sig något som hon själv påstod vara yoghurt, men vi andra är rätt säkra på att det var någon form av marängsviss. Är man tränare får man visst äta lite vad man vill .. pfft

iaf, vid 12 gick vi till hallen för att hjälpa till med att få upp allt, men där hade man varit effektiva, så det mesta var redan uppsatt, Kanon!  Iom detta så vandrade vi lugnt in i omklädningsrummet, man vad hade hänt!? Jo!  det första vi ser när vi kommer in i omklädningsrummet är ett gäng med sjukt snygga brudar. Det var nämligen så att sofie oh tomas gjort en liten fuling och letat reda på bilder och hängt upp på var och en av oss, och inte särskilt fagra sådana heller.

Men vi fick iaf våra platser bekräftade då vi tidigare levt med skräcken att en dag bli av med dem. Vi menar,  det är ju rätt känsligt det här med favoritplatser i omklädningsrum osv. Efter en stunds diggande av gammal lågstadie-pop (iaf för oss 90talister) så var det dags för match.

Matchen drog igång inför en publik på ungerfär 180 pers(som för övrigt håller världsklass).
vi hade lite servmissar i början, men det hade motståndarlaget med. Så det blev som plus-minus-noll i det fallet.
När vi slutade styla och satte servarna så kom vi igång riktigt bra, Soffan klämde några riktigt fina överlägg, som tenderade till att bli lite väl spännande ibland, men det är så vi gillar henne. Living on the edge, som man brukar säga. Matchen i övrigt var inte speciellt spännande, men statistikskrivarna( aka avbytarna) på sidan av gjorde ett ypperlig insats trots bristen på spännande fakta. Även om Uppsala hade en ledning i början av 3:e set så vände vi det och tog även sista set, så matchen avslutades med snygga siffror 3-0 till Norsjö (Rebecka, det är vi ).

Söndagen inleddes på samma sätt som lördagen. Vi samlades på Tjädern för att äta lunch. Några hade tacos med sig, andra hade micromat. Johanna hade fel mat, men Felicia, hon överaskade oss alla med en sallad! en sallad så lik den förra att man kunnat svära på att det var samma! Felicia vill inte lämna ut några kommentarer om händelsen.
I första set var vi lite sega och kom inte igång, Solna däremot var på hugget och de vann första set.
I andra set däremot vaknade vi till. Servarna satt, vi hade press på dem och vi vann det setet lätt med 25-10. härligt!
Efter det rullade det på i 3 set och det vann vi även. i fjärde set var Solna tillbaka och ledde med 20-16, men då klev Carro Kakan Nordén in och dundrade på med sina servar och vi tog även hem det 4:e setet, så matchen avslutades med 3-1 och Norsjö fick ytterligare 3p!

setsiffrorna efter helgens match blev alltså

Norsjö - Uppsala 3-0(25-17,25-16,25-19)

Norsjö - Solna 3-1 (21-25,25-10,25-19,25-21)

Nu laddar vi inför helgen, där vi möter Malmö och Jönköping borta.
Glöm inte följa oss på Hotline!!

/Glommers & Felficia



Hur bra är han egentligen?

Kategori: Allmänt

Efter matchen mot Linköping i lördags var Tomas mycket nöjd med coachinsatsen. Perfekt tajmade byten och timeouter enligt honom själv. Men hur bra är han egentligen? Kolla in länken nedan för att få veta. 

http://www.tackfilm.se/?id=1263370538813RA68


/Ass. coach

Händelserik helg!

Kategori: Allmänt

I helgen gick det ju väldigt bra spelmässigt, men tågmässigt... Inte så bra skulle vi vilja säga. Det hela började med att när vi hade kommit Bastuträsk var tåget tjugo minuter sent, men för var femte minut ökade tiden bara med fem minuter igen, så vi kom aldrig närmare avgången. Mitt i uppståndelsen utbrast Rebecca A skärrat:
- Ånej! Klockan har stannat! Precis som att det var världens katastrof, och just efter hon hade sagt det så började klockan att gå igen. Det visade sig att varje gång sekundvisaren var på tolvan stannade den i typ två sekunder, vilket Rebecca fick höra några gånger...

Tåget skulle avgå kl. 19:08, men det gick inte förens 20:45, och när vi skulle kliva på tåget så var det först och främst ett antal tågvagnar utan lok som stod på spåret där vårat tåg skulle komma, så vi var tvugna att plumsa genom en halvmeter snö för att komma oss fram till tåget som stod på ett annat spår. Det var ganska kallt ute och det var det dessutom ett helt hockeylag + massa packning som också skulle på tåget i Bastuträsk, men vi fick gå före, men det tog tydligen för lång tid och en av hockeyspelarna sa: Meen, nu få dom ju ta och skynda sig, det är kallt och vi ska ju faktiskt spela match ihelgen! Vilket vi också skulle göra, men dom förstod nog inte det eftersom att deras huvuden nog var fulla med dataspel, som dom vid varsin dator på tågstationen hade suttit och fipplat med. Menmen, det gick ju bra tillslut och vi satt oss i våra vagnar, och eftersom att vi var försenade körde tåget aldrig in i Umeå, så dom som skulle dit  fick åka buss från Vännäs. Efter vi hade åkt ett tag ville Sofia B fika, men de va ingen som ville ta ner hennes väska så hon fick allt vänta, men tillslut var det ingen som kunde stå emot hennes blickar (som faktiskt inte är att leka med ;) ) så vi tog ner hennes väska och fram kom hennes kära fika!

Efter några tågbyten och en väldig god lunch på nåt taco/sallad-ställe var det dags att fara till hallen och börja tagga. Vi börjde värma upp med deras bollar som för övrigt var väldigt lacka, och efter en riktigt bra inspike var vi redo för premiärmatchen som inleddes med en kanonspike av Freja som skrämde båda lagen rejält, vilket ledde till 5(?!) servemissar i rad. När vi sedan återhämtat oss från denna traumatiska upplevelse blev det tillslut en riktigt bra match, men med inte lika bra hemmasupportrar... "The grej of the day" var nog kapten Saras halkning, där hon bokstavligt talat flätte omkull, men vem kan klandra henne, vi tror att golvet var ytbehandlat med nåt slags flåt men som bara fastnade under våra skor och inte deras. ;) Matchen blev en riktigt rysare men slutade 3-2 till vår fördel efter en solklar spikemiss av deras huvudspiker, bara att tacka och ta emot!
Resultat: 2-3 (25-21, 22-25, 25-19, 22-25, 13-15)
Som bestraffning för att vi drog ut på deras lidande så var det nu bara 50 minuter kvar till tågets avgång och då skulle det duschas, packas, och framför allt ta oss till stationen, så det var med andan i halsen och sjuka eftersvettningar vi tog oss på tåget, eller ja, nästan i alla fall ;)

Väl framme i Falköping skulle vi ta oss till vandrarhemmet där vi skulle sova, efter många om(vägar) och men kom vi oss äntligen in i värmen och fick vila i frid, skämt åsido. (Vandrarhemmet låg vid en begravningsbyrå)
Kvällens tidsfördriv var scary movie och att dricka gratiskaffe, till Tomas stora glädje. Kvällen slutade med att alla lämnade Tv-rummet eftersom att Rebecca A redan förklarat allt i detalj, så särskilt spännande blev det inte..

Söndagen började vi med frukost + individuella samtal med tränarna, förutom för Sara och Sofia B, som gjorde bort sina under lördagskvällen. (De var de enda som hade åldern inne för att va uppe så sent.) Sofia G och Rebecca A fick inte heller prata, de hade pratat tillräckligt ändå tyckte dem + att de luktade dåligt, typ :)

När vi stapplat oss in i Frejahallen, som förövrigt är döpt efter vår egen Freja Morén (mest enligt henne själv), så började uppvärmningen och inbollningen som till allas glädje var med välpumpade bollar och utan flåt på golvet.
När laget skulle presenteras fick vi oss alla en överaskning, vi hade visst fått med oss lillasyster Nordén, tack vare en viss tränare som börjar på S och slutar på ofie, som när hon insåg sitt lilla misstag sprang lite diskret och gömde sig bakom Reb A.

När vi äntligen fått tillbaka Carro i laget, sorry Cissi, så kunde matchen dra igång. Det började lite halvdant, men tillslut vaknade vi och började spela riktig volleyboll. Vid ställningen 27-26 till oss i 3e set var det Carros tur att serva och precis efter att domaren blåst ropar Freja till domaren -"VÄÄNTAAA!", böjer sig ner och börjar knyta sitt skosnöre som gått upp, vilket fångar RIG:arnas uppmärksamhet och Carros redan sjukt svåra serv blev nu omöjlig att stoppa. I 4e och sista set knöt vi ihop säcken på riktigt och hittade tillbaka till det fina spel vi visade upp mot Linköping. Matchen slutade 1-3.
Resultat: 1-3 (25-16, 19-25, 26-28, 15-25)

Det var först när det blev duschdags vi märkte hur dåliga förlorare RIG:arna igentligen (tillägnat Felicia) var då de gav oss ett omklädningsrum som verkligen luktade skit, inte ens toalettdörren klarade att hålla inne alla dessa skitpartiklar. Utan stress kunde vi sen duscha och på så sätt få rummet att lukta lite godare, och när vi var klara hade vi så mycket tid över att vi fick se en herr-match spelas. Och vi fick dessutom se en riktigt cool serve/pass/anfall maskin som RIG:arna hade. Kostade bara 30 sa han, men frakten var 10 tusen så Sofie räknade ut att den skulle kosta 10 030 kr.

När vi då sen skulle hoppa på tåget hem såg vi en riktig kändis! Vi såg Doktor Kosmos (även känd från Johnsson och Pipen):D Och vi träffade även hockeykillarna som ju faktiskt skulle spela match i helgen. De hade bara vunnit en match, men jaja, alla kan ju inte vara lika bra som vi ;) En annan, lite creepy grej som hände på tåget hem var ju när Sof G, Felicia, Reb A, Reb G och Petra satt och spelade kort. Vi såg att en man gick förbi våran kupè dörr flera gånger och tittade in, men då en gång stannade han utanför ganska länge och tittade, såg nästan ut som att han dessutom var påväg att öppna dörren, alla i kupèn blev väldigt rädda men då gav Felicia han en blick (kanske som hon hade lärt sig från Sofia B) och drog åt gardinen. Men då visade det sig att mannen kände Johanna, han var nämligen från Glommers, så då blev det inte lika läskigt men ändå lite.. Att tillägga var ju även tåget försenat ungefär en och en halv timme igen , men den var på rätt spår i alla fall.

En riktigt rolig och händelserik helg var det och nu ska vi bara ladda om och spela skiten ur dom som kommer till helgen ;) Kom gärna och titta, kl. 14:00 både lördag och söndag. :D

                                                                                                                                  // systrarna G-son.

Nattsmashen 2/1 2010

Kategori: Allmänt

Vilken härlig dag/kväll/natt!!

Dagen började med samling 9.30 för de flesta av oss i arr.gruppen. (Inte jag dock för jag kom lite senare på grund av en härlig tågresa som uppladdning) Mat skulle handlas till cafeterian, linjer skulle tejpas, nät skulle sättas upp, sekretariat skulle styras upp och och en massa andra förberedelser fanns på agendan. Det hela flöt i alla fall på riktigt bra och vi var i god tid redo för turneringen!

12.00 var det matchstart och alla lag var där, taggade till tusen!

Dagen rullade på med bra matcher och härlig spelglädje. Det roligaste inslaget i årets turnering måste nog vara volley2000-turneringen! Barnen som spelade visade en sån jä**ar anamma och glädje och jag tror att det smittade av sig till alla som befann sig i sporthallen. Så jäkla kul att se!!! :-)

När alla gruppspelsmatcher, kvartsfinaler och semifinaler var avklarade var det alltså dags för finalerna.

I ungdomsklassen möttes 6 muskeltörerna och Solbacka där 6 muskeltörerna gick segrande ur striden med  2 - 0 ( 15 - 10 )( 15 - 12 ). Grattis Grattis!!

I amatörklassen möttes Holmen och Zard och där vann Holmen med 2-0. Stort grattis till dem också!

I motionsklassen möttes beach trooper (Soffans lag) och boom boom (mitt lag) och tyvärr så blev det beach trooper som vann den matchen med 2 - 0 ( 15 - 14 )( 15 - 10 ) Skit! (jaaaa.. jag tycker inte om att förlora!) Grattis till dem i alla fall! Det var riktigt rolig match!!! :-)

Hur som helst så var det sjuuuuuukt kul att spela och det känns alltid tråkigt när det är över!!! (oavsett resultat)

* Jag måste även berätta om en händelse som inträffade vid 23-tiden.. Det kom ett samtal till någon i sporthallen från familjen Huitfeldt (Marfa) som meddelade att deras minibuss lagt av typ 4,5 mil från Norsjö. Vilket innebar att 7 personer var fast i skogen någonstans mellan Risliden och Åmsele. Typ 15 grader kallt, snö och en trasig bil känns ju inte som den bästa avslutningen efter en nattsmash. Så vitt jag vet så gick det ändå ganska bra tillslut. Spelarna hämtades upp av de umebor som fortfarande var i Norsjö (dock några timmar senare) och bilen hämtades av en bärgningsbil. Slutet gott allting gott!

Tack för en skitrolig nattsmash och en eloge till alla som jobbade superbra med hela turneringen!!! 

...är det nu man ska börja längta som en galning till NORSJÖ BEACH 2010...ja, jag tror det..:-)...

// Kapten