NvK

Bra jobbat!

Kategori: Allmänt

Tänkte bara säga att guuuuu seeee braaaaa jooobb.. Av alla i laget!
-Till de yngre förmågorna som stod i garderoben på juldagen, det verkar som det gick alldeles gallant!
-Och till de äldre som städade så bra på minigloben i går.

Det är så jäkla skönt att allt sånt här jobb som är så viktigt för vår klubb fixas utan diskussioner eller problem.

Riktigt proffsigt!
Riktigt bra!


/ Kapten

Mot allsvenskan

Kategori: Allmänt

Motståndarlagets serve är svår
spelarna hurra och glimma.
Våra sover och fäller en tår
djupt medan publiken stimma.
Tomas vandrar av och an
bollen träffar linjen ta mej fan!
Sofie är vit och har man sett på maken,
endast domaren är vaken!

Står där så blå vid volleybollnät
beredd på varje drive.
Ack vad Norsjös block är tät
detta på tv borde sändas live.
Norsjö vänder matchen förstås
publiken jublar tack vare oss.
Tänker på allsvenskan efter jul
det kommer att bli otroligt kul!

Wohooooo!! Segern är vååååååår..

Kategori: Allmänt

BRA JOBBAT BRUDAR!!! Nu är div 1 norra avklarad och jag måste säga att vi gjorde det riktigt bra! Ingen förlorad match, inga förlorade poöng och med en setskillnad på 30-3. Det är inte illa!

Matchen mot Skellefteå igår var lätt den roligaste på hela säsongen. Derby (alltid kul) men det som gjorde just denna match till den bästa var helt klart det fantastiska publikstödet!!! åhhhh va kul det var! Alla som hejade, skrek och tjoade gjorde ett fantastiskt jobb! Sen var ni (ungdomslagen) skitsnygga i alla era utklädnader oxå :-)

Matchdagen började som vanligt med gemensam lunch på vuxenskolan. Nytt för dagen var att Johanna Wikberg hade seriepremiär i den nya klubben. Riktigt kul att ha henne med! En rolig tjej som passar in perfekt! Efter lunch var det dags att gå till sporthallen för att hjälpa till att rigga arrangemanget. Uppvärmningen kändes bra och alla var taggade till 1000.

I första set följdes vi och Skellefteå poäng efter poäng och vi låg under vissa stunder. Skellefteå jobbade på riktigt bra och vi fick verkligen slita för att vinna bollar. När vi tillslut fick några poängs övertag kunde vi lugnt ta första setet med 25-20.

Andra set började ganska liknande som första. Skellefteå hade ställt om lite i deras uppställning så vissa av oss fick ett riktigt stort block som motstånd på andra sidan nätet :-) Kul med lite utmaningar! Vi tog en ganska stor ledning och kunde därför relativt enkelt ta andra set med 25-13

Inför tredje set hade vi som vanligt en 10-min. paus och det är lite speciellt. När man vunnit två set och får en längre paus innan tredje och förhoppningsvis sista setet är det lätt hänt att man slappnar av alldeles för mycket och det är inte helt ovanligt att man då förlorar det setet. Det här är ju något vi är fullt medvetna om så pausen brukar mest handla om att fortsätta hålla uppe fokus och tagga tagga tagga. När vi kom ut i sporthallen efter pausen fick vi dessutom den glada nyheten att vi vunnit klubbens tävling i newbody-försäljningen!!! Wooohoooo, Källan here we come! :-) Bra jobb brudar!

Nu till tredje set. Vi började riktigt bra och hade några poängs övertag redan från början. Då började vi slarva en del och Skellefteå var ikapp igen. Det blev dock aldrig riktigt spännande och setet vanns med 25-16. Att vi än en gång slog Skellefteå med 3-0 är nog mer än vi vågat hoppas på och det känns skitbra att vi klarade av det!

Nu väntar allsvenskan och vi är mer laddade än någonsin! Under juluppehållet kommer vi att finslipa vissa detaljer men det känns som att vi i det stora hela är väl förberedda inför vad som komma skall!

Nu hoppas jag att publiken hänger med oss till nästa volleybolläventyr, fatta va kul det kommer att bli!!! :-)

// kapten

Snart smäller det!

Kategori: Allmänt

Imorgon är det dags att spela mot Skellefteå. Derbyn är alltid roliga och det här ska bli riktigt spännande. Sista matchen före och det är bara järnet som gäller. Visst är vi klara för allsvenskan, men det vore riktigt roligt att vara obesegrade när den drar igång.

Uppladdningen inför matchen ser ut så här för samtliga: äta bra, sova bra, fokusera, dricka vatten, fokusera lite mera, äta lite taggtråd, ta det lite lugnt, äta, ladda lite, lyssna på musik, ladda mera och fokusera lite till - sen är det dags för match! Nåt har jag säkert glömt så fyll gärna på listan.


Norsjö sporthall lördag 12 december kl. 14.00 - be there!

Shake that ass!

Kategori: Allmänt

Igår (onsdag) hade vi en pulshöjande aktivitet i Norsjövallens sporthall. Aktiviteten var gympa med aerobicsinslag! Riktigt roligt (speciellt i slutet när vi körde breda knäböj till låten "shake that ass"- därav rubriken).
Inte så mycket knepiga steg och kombinationer men de knepigheter som fanns med (typ vifta på armarna samtidigt som man rör på benen) klarade vissa bättre än andra.

Förhoppningsvis var det här en perfekt uppladdning inför matchen ikväll!

1:a december

Kategori: Allmänt

Nyss hemkommen från träning och jag började fundera på en sak... När Tomas berättade att vi skulle göra en "slitar-övning" (?) spred sig ett stort leende över mångas läppar. Övningen går ut på att han står vid ena sidan av planen och kastar KORTA bollar som det är meningen att vi alla ska jobba skiten ur oss och jämarns hinna upp varav den andra personen ska fånga bollen som förhoppningsvis räddas. VARFÖR är det så jäääääääla roligt?? Man får brännsår på händer, armbågar, knän, ryggar, magar.. ja, typ överallt men lik förbaskat är det skitkul!!!

Det kan ju vara nåt att tänka på för er som inte spelar volleyboll. Vi som tränar gillar det som 17 i alla fall.. varför kan jag tyvärr inte svara på..:-)

FUN FUN FUN :-)

/ Kapten

En inte helt så vanlig måndag..

Kategori: Allmänt

Eftersom laget tagit ut sina sista krafter på att spela volleyboll i helgen så tänkte tränarna att det nu var dags att lära oss ännu en ny sport. Handboll har varit på tal, pingis, gymnastik och nu senast boxing. Men, Igår var precis som jag sa, inte en helt vanlig måndag, nej den här måndagen hade de slagit på stort och sett till att vi skulle få lära oss:.... BOCKIA!
För er som inte ännu blivit experttränade i just denna sport så kan jag ju informera er om att bockia är kan liknas vid boule, eller kula, för er som är ännu yngre. Dvs, att man tävlar om att kasta en kula närmast en annan kula.

En väldigt precisionskrävande sport som var mycket jobbigare än vad det såg ut, och då tänker jag inte bara på den pendlande armrörelsen, eller knicken i handleden, Nej, även ögonmåttet var tvugen att arbeta. (Vilket nog blev vårt svåraste moment i denna sport).

Iaf så delades laget upp i ännu mindre lag. Det var oerhört spännande, med två vunna matcher både hos lag Felicia/rebecca och sofia/carro/lovisa blev poängräkning  nödvändigt, och lag sofia/carro/lovisa gick segrandes ut ur sporthallen.

Kul säger vi!
Är det detta vi spelar match i på torsdag måntro?
Koncentrationen på topp!grattis/ femman