NvK

SM-kval

Kategori: Allmänt

Då har vi alltså gjort det igen, alltså visat att vi fortfarande är bäst i Norrland genom att vunnit tre av tre matcher nere i härnösand! Bussen lämnade Norsjö busstation vid 5snåret på lördagsmorgonen. Endast en av elva personer tog en lite längre sovmorgon och vaknade fem minuter innan bussen avgick, men hann som tur var ändå, så.. allt gick som planerat kan man väl säga.

En timme senare var vi i Skellefteå där kfum skulle hämtas upp och vi samåka vidare till Härnösand, dom hade ju faktiskt fått en timmes mer sömn än oss och det hördes. Tog ett bra tag innan även dom kunde somna i bussen, självklart gav vi igen men dock väntade vi till hemresan (läs vidare....)

Efter ca fem timmars bussresa var vi äntligen framme i Härnösand där det första som hände var att min (Louises) vattenflaska läkt och hela matchkittet var dyngblött. Tackar Malina för hjälpen med att torka detta med handtorken :) Vi började med en enkel seger mot Härnösand (25-10, 25-11) Dagen fortsatte bra med även här en enkel seger mot Storuman (25-9, 25-5). Sista matchen som skulle spelas spelade vi mot Skellefteå. Lite tuffare motstånd än tidigare lag vi mötte men inte stoppade det oss, riktigt bra spelat (25-20, 25-14) ... och guldet va vårt!

Överlägg av våra passare skedde också under dagen, två riktigt snygga men dock bara poäng på en av dessa. Rebecca A började med att lägga ett snyggt sådant perfekt på linjen, just bredvid domaren men bollen döms ut. Det här accepterade inte Rebecca som vände sig mot domaren och utbrast: "VAAAA! Du skämtar väl?" Svar på detta lät "Nej, jag skämtar inte men jag såg inte här uppifrån" Julia fixade iallafall till detta och gjorde ännu ett snyggt överlägg nästa match!

Hemresan var kommen och här roade vi oss till en början med sångleken. Johanna, Rebecca A, Petra & Julia against Lina, Hedvig, Louise, Lovisa & Malina. Efter att ha sjungit allsång på troligtvis alla sånger som finns av alfabetets bokstäver så gav vi upp och började istället med en ny lek. "En blå vadå?" Denna lek fungerar väl ungefär som när man sjunger broder Jakob, dock mycket mer hjärngympa. Det var här paybacken mot Skellefteå kom efter att dom levt om i bussen på morgon så levde vi om mer, dock tog det någon timme innan vi faktiskt förstod att vi kanske skulle ha varit lite tystare? Hedvigs öron började blöda (eller va det kanske bara som hon sa?) och Julia var helt säker på att hon skulle börja drömma mardrömmar om färger efter denna lek..

Julias byxor

At first I was afraid, I was petrafied


Nära döden-upplevelse 2.


Bra jobbat ihelgen brudar och coach Patrik!

Bildbomb Ljungby - Malmö.

Kategori: Allmänt

Hejhopp, nu kommer den efterlängtade bildbomben. Bilderna är tyvärr inte vända rätt eller är i någon speciell ordning, men de få gå ändå. Titta o njuuut!!!!
pallan lyckades på något vis slå sin armbåge i dörren. minen i hennes fejs gör mig  övertygad om att det gjorde ganska ont!
tomas posar med julias bästaspelarepris.
patrik är trött..
detta är en bild på tomas som liten! (eller så är bilden tagen ffrån en kupétidning..)
louise och rebecca kollar namnsdagar i  almenackan, och pallan vet jag inte riktigt vad hon gör. hon ser lite irri ut  iaf ;)
detta är, tro det eller ej en biskvi! det är såhär dom ser ut efter en halv dag inlindat i ett papper i en jackficka..
resultatet av snabba huvudskakningar och läppvibrerande(?) kan se ut ungefär så här..
malina är jätteglad..
det är även rebecca.
en kanonfrukost på scandic i Malmö, och jag tror att all mat bara tillhör 4personer..
jag gick in i vad jag trodde var damernas badrum, för att kolla om det fanns någon ismaskin. när jag kom in så såg jag till min förskräckelse att det fanns pissoarer där inne. oops, fel toa..!!
rebecca inne på rätt(!) toa, inne i vårat lyxiga hotellrum.
malina och hedvig posar lös med några stenklumpar(?)
petra ger en vad jag skulle vilja kalla "peddo-blick" ;)
malina och johanna ville från en början inte följa med oss andra, så de gick ut genom en annan dörr. sen kom de på att om de inte skulle följa med oss så skulle de missa hotellfrukosten. vilket fick dem att snabbt komma tillbaka..
en av alla kakor som åts i helgen..
en till kaka..
rebecca a åt sushi till middag, det tyckte hon var jättegott. vilket förklarar den fina minen..
rebecca vill visa upp sin näsa igen, dock utan snorbubbla i.. ;)
fika-tajm!
lina var också jätteglad i helgen, förutom när hon på bilden nedan hade trampat fast ett toapapper under skon.
vi åt lunch årets lunchställe i ljungby. ganska bra koll på maten hade dom, förutom att det kan ha varit så att den "glutenfria" såsen rebecca g fick, kanske inte var helt glutenfri. koll på deras eget hemmalag (som det dessutom satt en bild på bredvid kassan), hade de inte! de frågade om vi var ljungby..
ännu mer kakor..
johannas kaffe och kaka för 20:- och på bilden nedan, tomas kaka och kaffe för.. ja låt oss säga 50:-? men han var glad ändå, för de hade ju faktiskt frågat så artigt vilken varm dryck han ville ha..
malina och rebecca posar med handen på huvet, det ör inte hedvig och louise..
louise satt uppe på kvällen och spelade kort med hedbig och julia, kan ha att göra med varför hon ser så trött ut på nästa bild..
julia valde att inte ha några byxor alls, lina valde att sätta dom på huvudet!
fika-tajm igen. och ja, vi äter inte bara när vi far bort, vi spelar faktiskt volleyboll också!
pallan är glad över att det snöar, då kan hon gräva en snögrotta sen. lina gillar inte snö..
johanna hon.. sitter där!
pallan hittade äntligen åt sin "borttappade" mössa. men i själva verket var det rebecca a som hade snott den :o
trots varningarna om ficktjuvar åkte lina dit ändå.
jag och malina leker arga leken..
det tycker tomas är jättekul!
rebecca är glad och malina är.. sig själv!
och vi avslutar med vackra(?) närbilder på allihopa.
ojojoj så fina vi är, eller hur! så fina att ni måste komma titta på våra nästa hemmamatcher 11 och 12 februari!!
lite citat från helgen:
paulina till mig när hon titta i min kamera:
- oj vad jag är med på många kort, jag är ju som en kameralins..
- paulina, du menar väl linslus?!
-justja...
rebecca till paulina:
- vill du ha lite prickigkorv?
- nä, jag mår bra!
tomas till malina (vi sitter och ser handboll):
- handbollsdomare är kanske nått du borde satsa på malina?
- vadå, ska jag inte satsa på volleyboll?
johanna till malina (även jag är med):
j - malina jag drömde om dig?
s - jaha en mardröm?
j - jo, ja drömde att du döda mig.
m - o va bra!
vi satt några stycken och pratade om olika dagar, t.ex. kanelbullens dag. då sa pallan:
- hedvig, finns det ingen "hedvig-dag"?
- nää.. men det finns hedvigsoppa!!
paulina till petra:
- va ha du för nått i din sallad?
- bulgur.
- va, purrpurr?
- nä, bulgur.
- pulgur?
- BULGUR!
- jaha, va är de för nått?
nä nu is ja int mer. för att sammafatta allt så ha vi haft jättekul ihelgen, folk har sagtknasiga grejer, o gjort knasiga grejer. men det är så det ska va! nu laddar vi med många bra träningaroch lite sm-kval/vila sen snor serien och då är det dags att visa vart skåpet ska stå!!!
// paparazzi #4

Flygnerver

Kategori: Allmänt

Vi sitter nu i bilen på väg till skellefteås flygplats.. Här är ett utdrag från Johanna Louise och Hedvigs konversation.. Johanna: alltså jag älskar att flyga.. Men jag är nog lite flygnervös för jag pratar så mycket.. Hedvig: jag tycker du pratar jämt..

Ny helg, nya möjligheter!

Kategori: Allmänt

Helgens matcher spelas mot Malmö och ljuby. Tyvär så har det ju hänt lite grejjer längs tågrälsen i veckan, så alla tåg söderut är inställda, även vårat. Men det går ingen nöd på oss, vi tar flyget istället ner idag, ferdag! I helgen stannar Aron hemma (tror det blev lite för mycket förra bortahelgen) och istället följer Patrik med, och vi kan inte få en bättre ersättare. Han har redan skrivit ut kartor så vi vet hur vi ska ta oss fram i den södra djungeln..

vi hörs senare om vi överlevt flygresan eller inte (peppar peppar typ)

/#9

lite bilder från förra bortahelgen...

Kategori: Allmänt

rebecca njuter av den goda maten från donken.. eller?
malina vill leka arga-leken, men ingen ville va me. vilket gjorde henne ännu mer arg..

rebecca a råkade ut för en liten incident...
vet ej vem mannen på linas vänstra sida är, men han verkade då iallafall vara glad över att få vara med på kort! :)
i
johanna fortfarande lite sått irriterad på donken-blomdinen.. och en überglad hedvig!
mitt i en vild disskussion skulle lina säga "kryphål" (ingen aning varför), vilket förklarar den fina minen..
jag måste få säga att ja är lite småstolt över mig själv nu! jag fixade de här alldeles själv, och med tanke på mina datakunskaper så är det ett mirakel!!
efter nästa helg så kommer det troligtvis ännu mer bilder, så håll utkik!! :)
// datakungen sofia:)

Uppföljaren

Kategori: Allmänt

.. Julia satt alltså på tåget, och inväntade slutet. Men så plötsligt känner hon hur oron lättar och avståndet mellan vårat tåg och det andra tåget börjberar öka. Vårt tåg ökar hasigheten.. Sedan ökar de andra tåget hasigheten ännu mer och kör ifrån oss. Vilken lättnad! Vi överlevde, vi tog oss till Örebro och vi vann. Slutet gott, allting Gott.

eller...?

Hade en lite intervju med Julia efter den traumatiska upplevelsen. Hon fick berätta vad hon verkigen kände och tänkte angående det som hänt. Och då kom den mörka hemligheten fram.. När hon insett slutet var nära så tänkte hon inte på sin familj. Så blev jag ju tvungen fråga vad hon tänkte på i egentligen då? Inget!! hemskt kände hon själv, hon borde ju ha tänkt på sin familj. Men hon var nog mest uppjagad över att hon skulle dö.

Eller så vågade hon inte erkänna att det hon egentligen tänkte på var att hon aldrig med kommer får uppleva den suveräna servicen, och de mangifika hamburgarna på Donken.. Sad but true.. True story!

Och förrensten, lite bilder sen förra helgen!

Malina fick high-five av Tomas efter hon käkat upp förmodligen sitt livs största portion. (ich förlåt Tomas, men jag garvar lika mycket varje gång jag kollar på den här bilden, den är som.. härlig)


Sofia Petra och Lollo kämpar med korsord medan Lina föredrar lite sömn..


Malina tillbaka till gruppen.. Efter lite vandring på egen hand i Falköping kunde hon pusta ut.. och vi med för den delen..


På en tågstation (i Hallsberg? Örebro?) fann vi en minificklampa vid två bänkar.. Helt frälsta blev vi eftersom det var en drömtrappelampa! Detta är ett tecken tänkte vi. Senare på hemresan på söndagen så visade det sig att det var Reb A:s lampa och den hade lossnat från hennes backpack. Kul? Tron på högre makter försvann lika fort som den kommit.

Missa inte våra matcher i helgen, klockan 14.00 mot Jomala på lördag och 13.00 mot Tierp på söndag!

/#9

Aron och Tomas..

Kategori: Allmänt

Eftersom att denna oerhört fagra bild redan ligger ute på hemsidan är det väl bara att sprida vidare? ;) ''THE COACHES''

Det luktar Vinst...

Kategori: Allmänt

3-0. Tre jävla noll!! Det blev alltså vinst även idag, och nu tappade vi inget set.. Louise Boman fick göra debut i allsvenskan. Det gjorde hon med bravur och satte iskallt ett drop rakt i deras gap bakom blocket bland det första hon gör. För övrigt så hade vi fortsatt press i serve, och snacket på planen fungerade riktigt bra!! Nu är vi Alla på tåget mot Hallsberg. Där byter vi tåg till nattåget hem mot bastu, och hoppas på inga förseningar, men vi ser väl.. /#9

VINST!!

Kategori: Allmänt

Seriepremiär och vinst för NVK! Det satt riktigt bra. 3-1 blev slutresultatet.. Första setet dominerade vi och tog hem med stor marginal. Har tyvär inte exakta siffror framför mig. Andra set kom Örebro igång men vi höll fortfarande i taktpinnen och höll i press i servarna. Tredje set tappade vi mot slutet och Örebro tog det med siffrorna 26-24. Sista setet började sådär. Men vi kom tillbaka och fick ta hem setet och därmed matchen. Mycket glada över våra 3 poäng for vi på en restaurang för att få i oss lite mat. Tydligen var Tomas hungrigast av alla för han hann roffa åt sig Julias mat ( Julia har haft en tuff dag) men det löste sig.. Nu sitter vi på tåget mot Falköping och inatt ska vi sova på ett vandrarhem där. I morgon möter vi RIG klockan tolv. Håll tummarna för oss!!

Nära döden-upplevelse

Kategori: Allmänt

Det här med tåg.. Vi alla har åkt dem och snart upplevt det mesta.. Idag var dock Julia med om något som höll på att bekosta henne (och oss andra) livet.. Vi sitter på tåget från Stockholm på väg mot Örebro och vi har just börjat rulla ut från stationen.. Plötsligt dyker det upp tåg på rälsen bredvid oss.. Tåget kommer närmare och närmare, och ju högre hasighet tåget får, desto mer panik får Julia.. Tankarna flyger kors och tvärs genom hennes huvud.. Nu krockar vi tänker hon. Det är precis som i filmen unbreakable där Samuel L Jackson ändrar banorna för de olika tågen.. Tårarna börjar rinna och hon tänker på sin familj.. To be continued..

Kära SJ..

Kategori: Allmänt

Trots att tomas hade önskat sig i julklapp att vi skulle slippa förseningar, så var vi 4 timmar sena när vi vaknade.. Men det som gjorde oss kanske mest upprörd var att SJ hade satt en kvinna att tala i högtalarna som var halvspråkig, upprepade saker 10 gånger irad och lät som om att hon skulle börja gråta när som helst.. Men eftersom matchen inte börjar förrän klockan 15.30 så gick de ingen nöd på oss.. Vi fick värdecheckar av SJ på 100 kronor på alla matställen.. Vissa gick till pressbyrån, andra till burger king, och andra till McDonalds.. Vi sistnämda höll dock på att missa ersättnigståget, eftersom tjejen i kassan hade noll koll på grejjer, och som den typ A människa jag (Johanna) är så började jag till slut hjälpa henne att packa i påsarna.. Till slut fann vi Aron och vi gick till tåget som snällt väntade på oss.. Nu har vi fått i oss maten.. Hedvig lägger patiens, Malina är missnöjd över sin smoothie, och Rebecca G klämmer pormaskar på Sofia.. Bis Dann /#9

nu står vi stilla!

Kategori: Allmänt

Här taggas det för fulla segel med filmmaraton i kupén, despicable me får agera sömnpiller för ikväll :) Match mot Örebro 15:30 imorgon och vi ska "givva the iron"! Lyckades tyvärr inte ladda upp bilden på systra mi, så ni får göra er en egen bild av vårt kupémys :) Hörs imorrn för uppdatering, godnatt / reb g

Nu rullar vi!!

Kategori: Allmänt

Nu sitter vi på tåget på väg mot Hallsberg, där vi i morgon ska byta till ett tåg mot Örebro. Tåget är inte så jättemycket försenat, vi blev bara i bastuträsk ca 45 min extra.. I kupén där jag (Johanna) sitter har Sofia nu riggat upp sin dator och vi tänker köra ett step up-marathon!! Vi hörs senare angående helgens matcher /#9

hejsan allsvenskan !

Kategori: Allmänt

Som Tomas skrivit i forumet har vi nu nått premiärhelgen, vilket kommer bli riktigt kul! Om det går som planerat åker laget från Bastuträsk kring sju ikväll för att sedan spendera natten på tåg. Vi håller alla tummar och tår för att tågen ska gå enligt tiderna nu också.

Hur som helst är vi taggade till 1000! :D


skinande rent på minigloben

Kategori: Allmänt

Bättre sent än aldrig?

I ungefär 1 1½ timme städade div 1 & 2 från tak till golv i minigloben. Allt från lampor till toasitsar! Ett väl utfört arbete resulterade i en skinande lokal. Trots en sån stor yta att städa fixade vi allt på en rätt så bra tid. Mest troligt för att vi var så många arbetande volleybollspelare! Det tog inte så lång tid innan vi var klara med att damma lampor, högtalare, tak och väggar i den stora salen. Lämpligt innan vi skulle ta itu med toaletterna bjöds det på kaffe, dricka och bullar vilket inte satt helt fel i magen. 



BRA JOBBAT !

/ # 11