NvK

Uppsala/Solna på bortaplan

Kategori: Allmänt

Hemkomna och uppvilade igen efter en minst sagt turbulent resa. Inget var som vanligt denna helg, och det berodde bl.a. på:

1. Vi lämnade Norsjö kl 21.45 istället för 18.20.
2. Tåget var bara lite försenat till Bastu
3. Vi åkte i vagn 20 istället för vagn 42-43
4. Petra hade inte med sig tonfiskpaj.

Ja, ni förstår kanske att detta orsakade förvirring hos vissa, inte minst hos våra yngsta. Rebecka Andersson gjorde fler överlägg än någonsin och Sofia "geggan" Gustavsson kämpade tappert med att lämna kvar packningen i Norrland.

Vi borde ha anat att Resan inte skulle bli som alla andra redan i Bastuträsk då vi hittade böcker överallt med konstiga titlar. Dödens väntrum, Hon såg sig dö, rätt att mörda, sista andetaget, på väg till evigheten, Killroy osv. Detta var bara några exempel.

Uppsala var iaf första stop. Där hittade vi Olov, eller han hittade oss. Någon annan som däremot hittade honom var en gammal tant som snällt bad honom att bjuda på något. Just vad detta något var fick vi aldrig riktigt veta och jag tror att det också var därför som han snällt men bestämt sa nej.
Efter en stund av frihet på stan träffades vi på en restaurang som hette Rafifi(?) Väldigt bra mat, och mycket god stämning fram tills att Johanna gick igång på att hon inte fått någon Mozzarellaost i hennes sallad. Alla servitriser sprang runt som galningar tills detta problem var åtgärdat.

Och nej, hon åt inte upp all ost. Det gjorde Felicia.

Sedan var det iaf dags att dra sig till Hallen där matchen skulle spelas, och nu fick vi prova på något vi aldrig gjort tidigare : Köpa bussbiljett via Sms! tekninken nuförtiden va..
När vi åkt buss färdigt var vi helt sonika framme, för att upptäcka att en annan allsvensk match var i full gång, bokstavligt talat. Det visades upp röda och gula lappar hit och dit, spelare befann sig på fel sida nätet, domaren skallrade knän och tränarna skrek.
Fantastiskt med herrmatcher va.

Denna match blev dock ett smärre irritationsmoment för oss då den slutade på vår utsatta matchstart, så vi vi fick värma upp i det pyttelilla herrgymet och i korridoren utanför.

Själva matchen går vi inte in på så mycket. Vi vill helst glömma.

Så, raskt går vi vidare till uppsala stations väntrum, och det var nog det väntrummet som var dödens väntrum. Inte nog med att tågen var försenade pga. "snökaoset" så var det dessutom 1000C kallt där inne. men,lite drygt en timma efter utsatt tid fick vi oss därifrån , knappt levande.
Byte i Stockholm till Tunnelbanan som skulle ta oss till Solna, Och nu ska ni veta att vi har tur som fortfarande har Sofia "geggan" Gustavsson med oss, för hon fick jobberbjudande på T-banan i stockholm. Men den historien kan hon få berätta själv. 


Söndag

Dagen inleddes med frukost på hotellet. Den höll inte riktigt Scandic klass, men det dög helt klart. Vi packade ihop oss, såg lite melodifestival-repriser och stack sen till Solnahallen. Stämningen i laget var sjuuuukt mycket bättre nu än dagen innan och det märktes också på planen. Sofie beskrev det som att baka Chokladbollar, vi behöver alla ingridienser i degen för att det ska bli bra( alltså, vi behöver alla delar i spelet för att spelet ska funka). Vi hade nog med de flesta ingridienser, men det var något vi glömt, för det räckte inte ända fram.

En snabb dusch senare promenerade vi till T-banan Näckrosen, som skulle ta oss till stockholm.
Centralen i Stockholm var packad med folk, så vi rymde ett tag. Åt middag, handlade fika sen hoppade vi på Norrlandståget som var 1.5 timma försenat. Tomas hade förberett en lek. Alla skulle komma på ett personligt indiannamn, och sedan skulle vi gissa vem som var vem, rrrriktigt roligt!  Sara rodde hem vinsten denna gång, Grattis!

Och Äntligen var vi på väg hem, till värmen!



Adios, gott folk, vi ses till helgen kl 14.oo. Då är det Linköping/Falköping som bjuder på motståndet