NvK

VI VANN!!!!!!!!!

Kategori: Allmänt

Jag måste bara skriva en liten kommentar om matchen igår...

Dagen började med ett morgonpass 9.30. Morgonträningarna brukar alltid vara lite speciella eftersom vissa (jag bland annat) har en tendens att vara morgontrötta :-) men igår var känslan riktigt bra...Att vi sedan genomförde en riktigt bra träning ökade bara förväntningarna inför matchen!!!

Efter dusch, lunch och lite laddning på hemlig ort var vi tillbaka i sporthallen igen!! Hallen var klädd i blått och några av våra trognaste fans satt redan på "deras" plats 12.40!! 1 timme och 20 minuter innan matchstart, det måste vara rekord!!

Efter en bra inbollning och inspike var alla mer laddade än någonsin tidigare!! Vi ville bara att matchen skulle börja...

Första set var en jämn historia rakt igenom och det var bara synd att vi inte kunde dra ifrån lite så vi kunde vinna det setet.. Andra set var inget snack om saken. Med klockren servemottagning hade Svedala ingen chans! Tredje set började vi inte speciellt bra, det kändes som vi var efter hela tiden.. Inför fjärde set kändes det verkligen i magen att det här ska vi ha, det är våran match!! Servemottagningen blev bättre igen och vi kom tillbaka till vårt eget spel och kunde vinna det setet utan större problem. Nu väntade bara ett avgörande 5:e set...

5:e set är alltid lite speciella.. Poängen går bara till 15 och varje moment är viktigare än någonsin.. Efter att vi och Svedala följts åt poäng efter poäng var det RIKTIGT spännande!! Jag blir nervös bara jag tänker på det.. När Svedala tagit time out i ställningen 13-12 känns det att det är nu det gäller. Jag går för att serva..klantig som är är missar jag serven och ställningen är 13-13. Efter en toppenmottagning av Rebecka och ett mittenanfall från Kerri har vi matchboll. Kakan gör en bra serve, anfallet går till deras "headspiker", Kakan räddar bollen, Jossan passar till Miyuki som gör poäng till oss via deras block!!! Matchen är våran!!! 522 personer skriker och skulle taket kunna lyfta så hade det gjort det!!! Vilken känsla!!!

TACK KÄRA PUBLIK FÖR DET FANTASTISKA STÖDET NI GER OSS !!!!!!

PS. Riktigt coolt att våran lite nervösa 15-åring Rebecka går in och gör sitt livs match i sin elitseriepremiär! Hatten av för det! Det är rent så man blir stolt :-) D.S
  
                                                                          // Stolt lagkapten!

Bilder från förra helgen

Kategori: Bilder



Här ovan finns bilder från förra helgen att skåda, då vi var nere i Stockholm / Sollentuna för att spela Svenska cupen. Om du ännu inte läst om förra helgen så består inlägget nedanför av text om vår lilla tripp.

Men just nu fokuserar vi på morgondagens händelse.
Stunden vi längtat efter sååå länge är nu kommen - elitseriepremiär hemma!

Lördagen 25 oktober
Norsjö - Svedala kl 14.00 i Norsjö Sporthall.

Det kommer att bli grymt och vi är alla laddade till 1000!! Visst kommer ni och hejar?

Svenska cupen

Kategori: Allmänt

Det har varit en helg fylld med spänning, förväntan, volleyboll, kämpaglöd.... och två nya spelare Kerri och Miyuki!
De anlände till laget lördag morgon, hade lite teambuildning och genomgång av uppställningar och anfallsutvägar  och senare på eftermiddag hade vi våran första match tillsammans.  Vi mötte Lindesberg och spelade riktigt bra! Men lyckade inte riktigt ta de sista bollarna och med jämna siffror förlorade vi med 3-1. Bästa spelare denna match var Josephine.
En extra eloge till Yvonne som gjorde en riktigt bra match! Hon var stabil i baggern och avgjorde många bollar. Bra jobbat!

Bronsmatchen på söndagen spelades mot Div.1 laget Göteborg. Där tog vi kommandot över de två första seten och kunde under det tredje byta runt lite spelare. Göteborg blev en aning starkare och tog två raka set. Men det sista avgörande knep vi åt och bronset blev vårat (25-14, 25-20, 15-25, 21-25, 15-12). Bästa spelare var Miyuki med sina 18 anfallspoäng!

Gå in på http://sportfoto.olsin.se för att se matchbilder från helgen!
(Klicka på Galleri, Volleyboll, Svenska cupen)


// #9

Eftersnack den 15 oktober

Kategori: Allmänt

Jag har hört ryktas...

Kategori: Allmänt

...att veckans träningar kommer att vara fyllda av energi!

Svenska cupen väntar till helgen och då får vi dessutom in Kerri och Miyuki i truppen. Spännande är bara förnamnet.

Gårdagens träning i gymmet visade på äkta power. Isa och Evelina dominerade som vanligt. Så här kan ett samtal i gymmet låta:
Sofie, står vid bänkpressen: Jag gillar inte att träna med Isa och Evve, dom är så starka och jag tar bara flugvikter.
Sara: Vad menar du med det? Du brukar ju träna med mig och vi brukar ju typ ta samma. Så då är jag inte stark?
Sofie: Jo, men bara lite mindre stark...

Efter träningen fixade vi i en av lägenheterna på Kronan som antingen Kerri eller Miyuki ska bo i. Hoppas dom kommer att trivas!

Röntgenbilden

Kategori: Allmänt



Nu har jag kommit på hur man gör ett inlägg så här är den fina röntgenbilden. / Petra

En magisk höstkväll

Kategori: Allmänt

Ni vet alla hur det känns - när allting plötsligt blir magiskt. Tisdag kväll var en sån kväll. Vi hade nämligen löptest på träningen. 2 km är sträckan och vi hade gjort det två gånger tidigare.

Före testet gick snacket ungefär så här:
- Vem känner sig på topp för att göra löptest!?
- Inte jag!
- Inte jag heller...
- Inte då jag.
(Och så där höll vi på i en evighet.)
Vi var alla rörande överens om att en träningshelg i Arvidsjaur + ett nytt gymprogram på måndagen inte var den bästa uppladdningen inför ett löptest. Men vi bestämde oss för att det fick bära eller brista, det är bara att ge allt så länge det går.

Kanske var det just den här inställningen som gjorde det. Att vi bestämde oss för att även om benen var tunga så kunde vi inte annat än ge järnet (eller give the iron - som det heter på engelska). På något sätt släppte kanske kraven för när vi kom i mål hade alla förbättrat sig magiskt mycket denna magiska tisdagskväll. Cirka 30 sekunders förbättring låg de flesta på, förutom fjunisen Rebban som slog sitt eget rekord med en minut. Ja, ni läste rätt. En minut - det är ju helmagiskt!

Tre personer gjorde inte testet på tisdagen. Isa och Freja var sjuka och Petra har ni kanske läst om på forumet. Om inte så gör det - hennes långfinger är nämligen opererat. Förhoppningsvis kommer det ut bilder på röntgenplåten här på bloggen.

Freja gjorde sitt löptest på onsdagskvällen istället - och hon klarade pressen! En klar förbättring (23 sekunder tror jag)även för henne.

Snyggt jobbat allihopa! 

/Sofie