NvK

Kostföreläsning!

Kategori: Allmänt

nu ska den mest tekniska av hela jordens befolkning skriva ett inlägg, vi får se hur detta blir. jag hade ju till och med varit duktig och varit papparazzi (dock på tomas initiatiaiv), men har ingen aning alls om hur man gör..
ån annan som är kunnig får väl kanske lägga in bilderna i  senare inlägg kanske:)

men ialla falll så bjöds det igårkväll på en riktigt nyttig kostföreläsning från SISU. mycket bra tips dök upp,  som jag tror att många tog till sig, det gjorde då i alla fall jag. föreläsningen räckte i två timmar, men man fick veta så mycket nytt och bra man hade lätt kunnat lyssna ett tag till!!

Anna (?) som föreläsaren hette pratade mycket om kolhydrater, protein o.d, vad det riktigt var och vad de gjorde. och även varför vi behöver äta, hur ofta och mycket vi bör äta mm. en sak som hon sa som direkt satte sig i hjärnan på mig var att det inte egentligen var så värst bra att grovt bröd (till mångas besvikelse..), eftersom att det ligger i magsäcken så länge. och vi vill egentligen få ut det i blodet så fort som möjligt. hon sa även att man inte ska äta så överdrivet mycket grönsaker (ännu mer besvikelse..), eftersom att det som all annat vi äter tar upp plats i magen. och vi vill hellre kunna äta kolhydrater och proteiner som faktiskt ger oss nödvändig energi, istället för en massa grönsaker som egentligen bara ger os vitaminer och mineraler. man ska dock inte sluta med grönsaker, bara inte överkonsumera så att säga:)

vatten och vätska pratade hon även mycket om, visste du t.ex. att man ska dricka 1 liter vatten (minst, en del behöver 2) per aktiv timme, och även såklart vid andra tillfällen! jag kan då ärligt säga att så mycket vatten dricker jag inte! men det går ju alltid att ändra på :)

vila var också ett ämne som hade förberett, vilan är precis lika viktig som träningen och maten, även om man kanske inte tror det! men för att utvecklas sportsligt så gäller det inte bara att pumpa i gymmet, det är lika viktigt (om inte viktigare) att äta och vila upp sig ordenligt!

nä nu ha ja skrive nog tyck ja, det kanske kommer nån annan och fyller på med något råd eller så, i alla fall bilder!

förresten, ihelgen vankas det derby mot KFUM, matchen spelas i skellefteå så kom gärna om o ta er titt om ni har vägarna förbi. annars kan ni ju gärna göra så att ni får det! och även stort lycka till till div 2 som också har matcher ihelgen! :)


// Sofia G-son #4

Kommentarer


Kommentera inlägget här: