Herrlagets seriepremiär

Kategori: Herrlaget

Nu var det äntligen dags för herrlaget att starta serien. Storuman var för värd för första sammandraget och det var fyra lag som var anmälda. Slussfors (storuman), Norsjö, Luleå och Östersund.

Vi visste att det skulle bli en tuff start på säsongen när vi skulle möta både Östersund och Luleå som blev etta och tvåa under serien förra året.

Kl 11.30 var det matchstart mot Östersund. Vi kämpade på bra, men nervositet och osäkerhet gjorde att Östersund kunde ha kontroll över matchen. Även om vi sakta men säkert bättrade vårat spel ju längre matchen gick så kunde vi inte stoppa Östersund. Men med premiärmatchen bortgjord så la vi den bakom oss och laddade för att möta Luleå.

Där märktes det direkt att vi kände oss tryggare och hade bättre koll på vårt eget spel och första set var väldigt jämnt. Men Luleå tog tyvärr hem dom sista viktiga bollarna och vann första set.

Andra set började vi starkt och tog en ledning. Vi kunde sätta bra press på dem hela vägen och vann andra set.

Tredje set började lite sämre från oss och vi hamnade i ett underläge som Luleå kunde hålla fast vid. Men vid ställningen 11-24 till Luleå kom vi igång med spelet igen och kunde komma ikapp till 18-24 innan de fick sin sista poäng och vann matchen.

Stort plus i matchen mot Luleå går till planens gigant (fysiskt och spelmässigt) Jesper, som under stora delar av matchen visade vem som bestämde framme vid nät. Tunga anfall och stora block var en bidragande faktor till setvinsten i andra set.  Även Farhad och Ali jobbade på riktigt bra i försvaret.

Nu laddar vi vidare för nästa sammandrag som är i Skellefteå om 2 veckor där vi ska plocka hem första segern för säsongen!

När Aron började serva var det mest fokus på att Storuman inte hade ställt om klockan än.

Mange och Tesfa synkade blocken på rutin från förra säsongen.

Farhad väntade på att Jesper skulle bli trött och hamna i baklinjen så han fick gå in och försvara.

Wille visar högersläggan direkt efter serv för att störa motståndarna.