NvK

Finlandsäventyret

Kategori: Allmänt


♦Vi har varit i Finland igen ♦

Resan var utmattande, rolig & finsk. Men även lite svensk också. För i Vasa, där vi spelade, pratar man både finska och svenska. Det hela började ialla fall torsdag förmiddag, då vi från Norsjöbusstation begav oss mot Finland med en minibuss, en saab och 10 glada tjejer + 2 HUNGRIGA ledare. Anders hade tydligen inte ätit någon frukost. Alla vi andra vet ju att frukost är den viktigaste måltiden på dagen. Så Olov köpte lite thaimat som de satt och smaskade på. Första stopp blev vid en mack utanför Piteå. Där gick alla på toa sen fortsatte vi mot Happaranda. På vägen dit hade vi en rolig musiktävling och lite andra klurigheter. Det var lag BIL mot lag BUSS.

Lag Bil bestod av:
Sara Lindahl
Yvonne Lindahl
Josephine Tegenfalk

Lag Buss bestod av:
Sofie Persson
Caroline Nordén
Petra Andersson
Rebecka Gustavsson
Evelina Hedman
Isa Hjelte
Freja Morén

Trots att lag buss var några fler så var alla överens om att lagen var jämnstarka. Framme i Happarandra stannade vi på IKEA för att käka lite mat. Därefter slaggade vi på en soffa för att kora en vinnare i tävlingen. Lag BUSS vann överlägset. Efter den lite bistra stämningen från Lag Bil, bestämde vi oss för att börja rappa på mot Finland. När vi korsade gränsen mot vårt kära grannland började tröttheten sätta sig in i de allra flesta. Trots det höll alla (iallafall i bussen) uppe humöret och hela vägen till finland skrattades det och sjöng. Det var helt crazy inne i bussen ska ni veta. Efter en lång, lång bilresa på 11 timmar så var vi äntligen framme i Finland kring 23 tiden.

Hotellet vi checkade in på hette Omenna. Allt såg bra ut tills vi kom in i rummen. Vi hade delats in i grupper, fyra personer i varje. Till vår stora besvikelse såg vi att det fanns 1 dubbelsäng och 1 BÄDDSOFFA!! Om den nu får kallas bäddsoffa, för den var inte nog lång för vissa personer, "madrasserna" var hårda som sten och hela soffan var allmänt väldigt skabbig. Eftersom klockan var så pass sent in på kvällen kunde vi inte göra annat än att bita ihop och ha en tuff natt (iallafall de som nu hade otur att hamna på soffplatserna).

Morgonen därefter, och en "Det här duger INTE"-replik senare från Anders (han hade sovit på soffan), tog vi vårt pick och pack till ett annat hotell på andra sidan gatan. Det var samma hotell vi var på förra året och där fick vi äntligen varsin säng! Vi var ju lediga hela fredagen. Vad skulle vi då göra? Jo vi gick ner i källaren på hotellet och hittade oss ett ru där vi hade olika sammarbetsövningar där det gällde att kliva, klämma & känna på varandra. Det hela gick ut på att vi skulle lära känna varandra bättre helt enkelt. Fredag eftermiddag var det dags för vår första träningsmatch denna säsong. Motståndet stod hemmalaget Lujattaret för. På lördagen hade vi 4 matcher och söndagen 1 match. I forumet finns att läsa hur alla matcher gick.

Lördag och söndag morgon kunde vi gå ner till hotellets restaurang för en underbart ljuvlig frukostbuffé. Där fanns allt! Om det finns en frukost-himmel så var det DÄR vi hade hamnat.

På hemresan hade vi ytterligare en rolig tävling. Det handlade om Finland och det fanns allt från geografi- till musikfrågor. Denna gången var Lag Bil så pass revansch sugna att de tog hem alltihopa med ett jubel!

Helgens bästa;

√Yvonne kommer in på hotellrummet och sätter sig på sängen. Då upptäcker hon något och säger med darrig röst...
"Freja.....någon har bäddat sängen och varit i min väska och lagt ihop alla mina kläder!!!!!??"
Trots att hon sovit på hotell mååånga gånger har hon aldrig förstått eller varit med om "room service".

√Caroline och Josephine pratar om vem som var jordens första moder, tre bokstäver skulle passa in.
- Det måste ju vara Eva, sa jossan
"Men var inte det Maria?" säger caroline..

√Sara & Jossans dansuppträdande på hotellet var en megahit , (För er som inte vet så kan ni fråga dem vilken dans, så visar dom er.)

√Sofies lakritsstång "Superpepe" , den fina bruksanvisningen på baksidan slog oss alla med häpnad (finns en bild längre ner) Sofie som förövrigt ääälskar lakritslandet !

√Olovs avslöjande om hans favorit låt tyckte vi alla var riktigt kul. ( Som förövrigt är Hansons -mmbop)

√Lördagens middag fick ett dramatiskt slut. När alla ätit klart och drar ut sin stol för att lämna brickan, faller Yvonne pladask på golvet och alla utbrister i skratt. Stolens bakben hade vikts ihop när hon drog den bakåt. Då stolen lämnades till personalen visade det sig att Yvonne inte var den enda som råkat ut för detta.




Fyll nu på tjejer om vi missat nåt viktigt!
Alla andra - KOMMENTERA! :)

Skrivet av Caroline & Yvonne

Kommentarer

  • Lagäldste säger:

    Jag har iaf kommit på världens bästa namn på mitt framtida café, eller affär, eller vad som helst - det här namnet passar ALLT: "Lilla Lakrits". Den som snor det kommer att hamna på min svarta lakritslista.

    2008-09-08 | 10:53:46
  • Kapten säger:

    Snyggt jobbat!! Jag tycker det låter som vi haft riktigt trevligt!! Jag ser fram emot helgen som kommer!!

    2008-09-08 | 16:02:42

Kommentera inlägget här: